Senaryosunu Yılmaz Erdoğan'ın kaleme aldığı İnci Taneleri dizisi ilk bölümü ile izlenme rekorları kırdı. Dizi henüz yayınlanmadan önce pavyon dansı ile öne çıkan Hazar Ergüçlü bazı kesimlerden tepkiler topladı.

İnci Taneleri Dizisi Yayından Kaldırılıyor Mu (2)

İnci Taneleri Dizisi Yayından Kaldırılıyor Mu?

Dizinin ilk bölümünün yayınlanması sonrasında da sosyal medya ikiye bölündü. İnci Taneleri dizisindeki pavyon dansı sahnelerinin genç kızlara kötü örnek olduğu iddiası ile Ankara Seymenler Kulübü Derneği Başkanı Şerafettin Demir, RTÜK'e bunun için başvuruda bulunduklarını söyledi.

Inci Taneleri Dilber (7)

Ankara Kültürünü Yanlış Yansıttığını Vurguladılar

Kanal D ekranlarında yeni yayına başlayan İnci Taneleri dizisi, payvon sahneleri ile yankı uyandırdı. Ankara Seymenler Kulübü Derneği Genel Başkanı Şerafettin Demir, dizinin Ankara ve Ankara kültürünü yanlış yansıttığını belirterek, yapımcıya dava açacaklarını ve RTÜK'e başvuruda bulunduklarını açıklamıştı.

Inci Taneleri Dilber (3)

Ankara Seymenler Kulübü Derneği Genel Başkanı Şerafettin Demir, başrollerini Hazar Ergüçlü'nün üstlendiği Dilber karakteriyle öne çıkan "İnci Taneleri" dizisinin kaldırılması için yapımcıya dava açacaklarını ve RTÜK'e başvuruda bulunduklarını açıklayarak Ankara kültürünü yanlış tanıttığını belirtmişti.

Inci Taneleri Dilber (4)

BİR ŞİKAYET DAHA GELDİ

Cezaevinden çıkan Azem adlı bir öğretmenin hikayesini anlatan dizide bazı sahnelerin gerçek dışı olduğu ve gençlerinde buna özenti duydukları iddia edildi. İnci Taneleri dizisi için RTÜK'e yeni başvuru yapan Celaleddin Gül, "Dizinin yayından kaldırılması için harekete geçtik ve RTÜK'e başvuruda bulunduk" ifadelerini kullandı.

Inci Taneleri Celaleddin Gül Suç Duyurusu

Bu kez de Mil Diyanet Sendikası, müstehcenlik suçlaması ile İnci Taneleri dizisinin yayından kaldırılması için RTÜK'e başvuruda bulundu. Yapılan açıklamada, "Kanal D'de yayınlanan İnci Taneleri dizisi, müstehcen pavyon sahneleri ile büyük tepki çekti. Dizideki pavyon sahneleri ve danslar “Sizde hiç utanma yok mu” dedirtti. Dizinin yayından kaldırılması için harekete geçtik ve RTÜK'e başvuruda bulunduk. Manevi tahribatın tehlikeli boyutlara ulaştığı bir süreci yaşıyoruz. RTÜK bünyesinde mutlaka ‘Ahlak Denetim Kurulu' oluşturulmalı ve buna benzer ahlaksız müstehcen diziler anında yayından kaldırılmalıdır. Mil Diyanet Sen olarak ‘Önce Ahlak ve Maneviyat' eksenli çalışmalarımızı sürdürmeye ve bu bağlamda yetkilileri uyarmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Inci Taneleri Konusu (1)

Kanal D Kaynakları İddiaları Yalanladı

Kanal D'nin yapımcılığını üstlendiği ve büyük bir izleyici kitlesine sahip olan İnci Taneleri dizisi hakkında çıkan haberlerin asılsız olduğunu belirten yetkililer, dizinin yayından kaldırılması gibi bir düşüncelerinin olmadığını vurguladı. Seyircileri sevindiren bu açıklama, dizinin hayranları arasında büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Inci Taneleri Konusu (5)

Bu açıklama ile birlikte, İnci Taneleri dizisinin devam edeceği ve izleyicilerin bu sevilen yapımı ekranlarda izlemeye devam edebilecekleri konusundaki belirsizlik ortadan kalkmış oldu.

Inci Taneleri Konusu (3)

Sosyal medyada dolaşan iddiaların asılsız olduğunu belirten Kanal D kaynakları ''İnci Taneleri'' dizisi için kendilerine ulaşan herhangi bir yasal başvuru olmadığını da belirtiyor.

Inci Taneleri Konusu (2)

Peki İnci Taneleri dizisi konusu ne, oyuncu kadrosunda kimler var? İnc Taneleri dizi uyarlama mı? Dizi hangi gün yayınlanıyor? İşte dizi hakkında diğer merak edilenler…

Inci Taneleri Azem Yılmaz Erdoğan (4)

İnci Taneleri Dizisi Konusu

İnci Taneleri Dizisi Uyarlama Mı Konusu Ve Oyuncu Kadrosu… (10)

Azem, yıllar önce karısını öldürmek suçuyla cezaevine girer.

Inci Taneleri Azem Yılmaz Erdoğan (10)

Inci Taneleri Azem Yılmaz Erdoğan (9)

Inci Taneleri Azem Yılmaz Erdoğan (6)

Inci Taneleri Azem Yılmaz Erdoğan (7)

Cezaevinden kurduğu sağlam dostluklar, Azem'in tahliye gününün gelip çatmasıyla daha da sağlamlaşır. Azem, cezaevinden arkadaşlarının duygusal vedasıyla ayrılır.

İnci Taneleri Dizisi Uyarlama Mı Konusu Ve Oyuncu Kadrosu… (15)

Azem, ölümünden suçlu tutulduğu eşi Hande'yi mezarı başında ziyaret eder. Eşine duyduğu özlemi okuduğu şiirle dile getiren Azem "Senin aşkın değil sadece, failin olmak da varmış!" dizelerini okurken duygularına hakim olamaz.

İnci Taneleri Dizisi Uyarlama Mı Konusu Ve Oyuncu Kadrosu… (14)

Azem, otelin girişinde telefonda iş görüşmesi yaparken Zerre gelir. Zerre, Dilber'in hem yardımcısı hem de kuzenidir. Zerre'nin argolu konuşmaları Azem'in canını sıkar. Azem ve Zerre arasında yaşanan münakaşa sırasında Dilber, aşağı iner ve Azem'le ilk karşılaşma olaylı olarak gerçekleşir.

Inci Taneleri Azem Yılmaz Erdoğan (2)

İnci Taneleri Dizisi Uyarlama Mı Konusu Ve Oyuncu Kadrosu… (12)

Inci Taneleri Azem Yılmaz Erdoğan (3)

Zahir, Dilber'in yıllar önce zorla evlendirildiği adamdır. Dilber, ara sıra para vererek uzak durmasını sağlar. Ancak Azem'le Dilber'i yan yana hatta öpüşürken gören Zahir, başlarına bela olur ve olay çıkarır.

İnci Taneleri Dizisi Uyarlama Mı Konusu Ve Oyuncu Kadrosu… (4)

Nergis ve Kasım'ın evine gelen Azem, yıllar sonra eşini en yakın dostlarıyla birlikte anar. Azem'in ısrarıyla yıllar önce kimseye anlatılamayan gerçek, Nergis ve Kasım'ın içinde kapanmayan bir yaradır.

İnci Taneleri Dizisi Uyarlama Mı Konusu Ve Oyuncu Kadrosu… (13)

İnci Taneleri Dizisi Uyarlama Mı Konusu Ve Oyuncu Kadrosu… (9)

Azem, Ayça isimli problemli bir kıza ders vermektedir. Aralarının iyiye gittiğini gören Ayça’nın annesi Piraye, Azem’e akşam yemeğine kalmasını teklif eder.

Inci Taneleri Konusu (4)

İnci Taneleri Dizisi Uyarlama Mı Konusu Ve Oyuncu Kadrosu… (3)

Piraye’nin evindeki yemekten ayrılan Azem, otele girmek üzere sokakta yürürken Zahir'i karşısında görür. Zahir yalnız değildir ve adamlarıyla birlikte Azem'i öldüresiye döver.

Inci Taneleri Azem Yılmaz Erdoğan (12)

Azem’in asıl isteği ise yıllar önce veda etmek zorunda olduğu evlatlarını, inci tanelerini bulabilmektir.

İnci Taneleri Dizisi Uyarlama Mı Konusu Ve Oyuncu Kadrosu… (17)

İnci Taneleri Oyuncuları

  • Azem Yücedağ- Yılmaz Erdoğan
  • Dilber- Hazar Ergüçlü
  • Piraye- Selma Ergeç
  • Cihan- Kubilay Aka
  • Kasım- Güven Kıraç
  • Nergis- Yasemin Baştan
  • Ayça- Ülkü Hilal Çiftçi
  • Rıza Kocaoğlu

İnci Taneleri Dizisi Uyarlama Mı Konusu Ve Oyuncu Kadrosu… (2)

İnci Taneleri Dizisi Uyarlama Mı Konusu Ve Oyuncu Kadrosu… (1)

İnci Taneleri Dizisi Uyarla Mı?

İnci Taneleri dizisi, gerçek bir hikayeden uyarlanmamıştır. Dizi Yılmaz Erdoğan'ın kendi kaleminden çıkan bir senaryo olarak hazırlandı. Dizide yer alan karakterler ve olaylar, tamamen kurgusal ve hayali bir dünyaya aittir.

Inci Taneleri Konusu (6)

Dizi Hangi Gün Yayınlanıyor?

BKM Yapım imzalı olan, İnci Taneleri dizisi Perşembe günü Kanal D ekranlarında yayınlanıyor.

Inci Taneleri Azem Yılmaz Erdoğan (5)

Kaynak: Ayşenur Yılmaz