Korkmaz, projelerini ‘Salihli’de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının refahı ve ilçenin gelişimini hedefleyen iddialı projeler” olarak nitelendiren Korkmaz, ‘Salihli’yi Türkiye’nin en yaşanabilir ilçesi yapacağız” dedi.

K A P A K-24

Korkmaz, sözlerine şöyle devam etti;

 “Salihli’de yaşayan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının refahı için bu projeleri hayata geçireceğim. Bütün bu projelerimizin yegâne amacı Salihli’de ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının refahı içindir. Ağır mülteci ve sığınmacı istilası altında kalan ülkemizin en azından bir ilçesinin rahatlayabilmesi ve örnek olması adına vatandaşlık almış olsun ya da olmasın hiçbir sığınmacının belediyemizin imkânlarından sizlerle eşit şekilde faydalanmasına izin vermeyeceğim” dedi.

Kormaz (2)

Hayata geçireceği projeler hakkında bilgi veren Korkmaz, şöyle konuştu;

Türkiye'nin en büyük üretim kooperatifini kurarak, 2027 yılında Salihli'deki her evden en az bir vatandaşı belediyede istihdam etmek ve Salihli çiftçisinin başta kuru üzüm olmak üzere bütün ürünlerini almak. Kooperatifimiz sayesinde çiftçimiz ürünlerini bakanlığın açıkladığı fiyatın altında satmak zorunda kalmayacak. Ürünlerin birincil alıcısı daima Salihli Belediyesi olacak.

Üretim kooperatifine üye olan çiftçilerimize taşıt tanıma sistemiyle dörtte bir oranında indirimli mazot verilecek.

Ülkemizde emsal teşkil edecek bir yapı kooperatifi kuracağız. Bir nevi “Yerel TOKİ” olacak kooperatifimiz sayesinde Salihli’de hem kiraları dengeleyeceğiz hem de hemşerilerimizi konut sahibi yapacağız.

Çiftçimizi doğrudan belediyemizin koruması altına alacağız. Üretilen tüm ürünleri doğrudan tüketiciyle buluşturmak için “Yaşam Market” projemizi hayata geçireceğiz. Bu sayede, Bakanlıkça belirlenen fiyatın altında çiftçilerimizin emeğinin sömürülmesini engelleyeceğiz.

Her yıl hemşerilerimiz için işkence haline gelen altyapı sorununu tek seferde çözeceğiz. Su geçirgen asfalt ile tüm cadde ve sokakları büyükşehir belediyemiz ile birlikte serim gerçekleştireceğiz. Su baskınlarını ortadan kaldırmak için asfalt serimin altına belirli ebatlarda kanallar döşeyip ara ve ana hatlarda topladığımız yağmur suyu ile yapay göletler kuracağız.

Yoğun lokasyonlara katlı otoparklar inşa edeceğiz. Mevcut otopark işletmeciliği yapan hemşerilerimiz mağdur olmasın diye de hepsini hissedar yapıp ortak işletme teşebbüsü oluşturacağız.

Ekilmemiş arazi bırakmayacağız. “Sürekli Tarım” projemizle vatandaşlarımızın emek gücüyle doğrudan ihracata dayalı tarım ekonomisini Salihli’ye kazandıracağız. Projemiz bünyesinde çalışan tarım işçilerimiz maaş yanı sıra belediyenin satış yaptığı her üründen de pay sahibi olacaklar.

Marmara Gölünü ulusal ve uluslararası gündeme taşıyacağız. Islah edilme safhasından sonra turizme açma çalışmalarına bizzat öncülük edeceğiz.

Belediyemiz tarafından açılan tüm ihaleleri hem internet sitemizden hem de kent meydanından canlı olarak yayınlayacağız. Aynı uygulamayı belediye meclis toplantılarımızda da kesintisiz uygulayacağız. Şeffaf belediyecilikten asla taviz vermeyeceğiz.

Katılımcı demokrasinin ve birlikte yönetme prensibimizin gereği olarak muhtarlıklarımızı pilot yerleşke olarak görüp buralara “referandummatik” kuracağız. Belediyemiz, Salihlili vatandaşlarımızı doğrudan etkileyecek her kararı referanduma sunacak.

Emeklilerimizin Salihli'de rahat bir hayat sürmesi için "Emekli Kartı" uygulamasını başlatacağız. Emeklilerimiz, termal tesislerimiz, kuracağımız "Yaşam Marketler" ve ulaşım dâhil indirimli faydalanacaklar.

SMA Testi yaptırmış gençlerimizden nikâh işlemleri için ücret almayacağız.

Yeni evlenecek çiftlerimizin hane geliri tek asgari ücret olanlara birinci evlilik yıl dönümlerine kadar su faturası veya yükleme işlemlerinde dörtte üç oranında destek vereceğiz.

İlköğretim okulu öğrencilerimize her gün süt dağıtımını gerçekleştireceğiz.

Meslek lisemizi doğrudan organize sanayi bölgesi ile entegreli hale getireceğiz. Meslek lisesinde okuyan öğrencilerimize “teşvik bursu” uygulamasını başlatacağız.

Organize Sanayi Bölgemizi sürekli geliştirmek için “Ar-Ge Merkezi” kuracağız. Salihli’mizin kıymetli mühendislerinden oluşacak heyetle daima sanayide öncü hamleler icra edeceğiz.

Aile psikoloğu çalışmasını hayata geçireceğiz. Ücretsiz aile danışmanlığı hizmetimiz sayesinde sağlıklı Türk aile yapısını daha da sağlamlaştıracağız.

Gittikçe hizmet almakta güçlük çekilen ağız ve diş sağlığı hizmetlerine hemşerilerimiz daha kolay ulaşabilsin diye Belediyemiz bünyesinde ağız ve diş sağlığı klinikleri açacağız.

Doğrudan belediye başkanlığı makamına bağlı olarak çalışacak "Dert Masası" kuracağız. Salihlililer kişisel verileri açığa çıkmayacak şekilde gönül rahatlığıyla masaya başvurabilecek. Profesyonel çözüm ekibimizle vatandaşımızın maddi ve manevi her türlü derdiyle derhal ilgileneceğiz.

Üniversiteli kardeşlerimiz başta olmak üzere Salihli’mize dışarıdan gelen tüm öğrencileri belediyemizin öğrenci yurtlarında maksimum iki kişi kalacak şekilde misafir edeceğiz.

Salihli’mizin üniversite sınavında gururu olacak olan ilk beş bine girmiş öğrenci kardeşlerimize o sene açıklanan burs miktarının iki katı bursu belediyemiz olarak öğrenim süreleri boyunca vereceğiz.

Belediyemiz bünyesinde işletilmek üzere öğrenci kardeşlerimizin ücretsiz şekilde faydalanacağı "Öğrenci Lokantası"nı hizmete açacağız.

Salihli’mize yepyeni bir kültür sanat merkezi kuracağız. Kendi tiyatro oyuncularımızı, kendi müzisyenlerimizi yetiştirip belediyemiz bünyesinde istihdam edeceğiz. Her hafta düzenli olarak kültür sanat etkinliği düzenleyeceğiz.

Parklarımızı ıslah ederek etrafını koruma altına alıp “Park Annesi” istihdamını Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü ile Çocuk Gelişimi Bölümü mezunları öncelikli olmak üzere gerçekleştireceğiz.

Salihli’mizde artan uyuşturucu kullanımının önüne geçmek için emniyet teşkilatımızla koordinasyon halinde olacağız. Uyuşturucuyla belediye sınırlarımız içinde mücadele seferberliği başlatacağız.

Şehitlerimizin birinci derece yakınlarına ve terörle mücadele esnasında yaralanıp “Gazi” unvanı alan hemşerilerimize ücretsiz konut tahsis edeceğiz.

Kurşunlu Mevkii'nde inşa edilmesi gündeme alınan Kurşunlu Termal Otel projesini uluslararası sağlık turizmine kazandırıp Ege Bölgesinin en büyük sağlık turizm merkezini açacağız.

Belediyemizin refah seviyesinin artmasının karşılığı olarak göreve gelişimizin birinci yılı itibariyle her sene açıklanan asgari ücretin yüzde 50 fazlasını refah payı olarak belediye personeline Şubat ayı maaşlarına ilaveten hesaplarına yatıracağız.

Özelleştirilen futbol ve voleybol takımlarımızı yeniden bünyemize dâhil edip milli takımla entegreli olacak şekilde çalışmaların tamamını profesyonelleştireceğiz.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızda koordineli şekilde Olimpiyat Köyü kuracağız. Bu köyde henüz beş yaşından itibaren çeşitli branşlardaki sporcularımız aileleriyle birlikte konaklayacak ve ebeveynlerin istihdamı Olimpiyat Köyümüzde gerçekleştirilecektir.

Türkiye’nin en büyük motosiklet dinlenme tesisini açacağız. İçinde devasa pist ve organizasyon alanının olacağı tesisimizde konaklamanın yanı sıra derneklerimizin festivaller düzenlemesine de olanak sağlanacak.

Sokak hayvanları canlar için veteriner ve veteriner teknikerlerimizin gözetiminde barınak inşa edeceğiz. Sokakta yaşam mücadelesi veren hayvan dostlarımızı kısırlaştırıp barınağımızda rahat bir hayat sürmelerini sağlayacağız.  Barınağımız aynı zamanda evcil hayvan oteli olarak işleyecek, bu sayede hemşerilerimiz gönül rahatlığıyla evcil hayvan dostlarımızı emanet edebileceklerdir.

Her yıl Mart ayının son Pazar günü belediye başkanı olarak şahsımı oylamanızı sağlayacağım. Bu sayede doğrudan vatandaşlarımız tarafından denetim altında olan bir belediye başkanı olarak hemşerilerimizin olumsuz eleştirilerini olumluya çevirmek için çabalayacağız.

Bütün bu projelerimizin yegâne amacı Salihli’de ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının refahı içindir. Ağır mülteci ve sığınmacı istilası altında kalan ülkemizin en azından bir ilçesinin rahatlayabilmesi ve örnek olması adına vatandaşlık almış olsun ya da olmasın hiçbir sığınmacının belediyemizin imkânlarından sizlerle eşit şekilde faydalanmasına izin vermeyeceğiz.

Muhabir: Behzat Akcan