Hacı Bektaşlı Mahallesi’nde bulunan Salihli Özel Eğitim Anaokulu içerisinde yer alan Salihli Şehit Ahmet Özsoy Halk Eğitimi Merkezine bağlı el sanatları kurs merkezi, Anaokuluna gelen öğrencilerin annelerine uğraş ve öğrenme alanı oldu. 

Anne Çocukkk (3)

Kurs Öğretmeni Nazan Başaraner Ozan, “Anneliğin kutsallığı elbette tartışılamaz, özel gereksinimli çocukların anneliği ise bir kahramanlıktır. Tüm zamanlarını ve enerjilerini çocuklarına adamış kursiyerlerime, kursumuz sayesinde bir hobi edindirmek ve kendilerine zaman ayırdıklarını görmek muhteşem bir duyguydu. Kadın Giyim Dikimi Modülünü bitiren velilere yoğun talepleri doğrultusunda Çocuk Giysi Modülünü de açtık. Büyük bir istek ve keyifle kursa devam eden veliler çocuklarıyla aynı binada eğitim almaktadır. Kursiyerlerime Mutlu Anne Mutlu Çocuk düşüncesiyle bu imkânı sağlayan Salihli Özel Eğitim Anaokulu İdaresi ve Salihli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne şahsım, kursiyerlerim ve çocuklarımız adına çok teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Anne Çocukkk (1)

Okul müdürü Ali Erbay ise “ çocuklarımıza özel gereksinimlerinden dolayı anneleri gün içinde eşlik etmek istiyordu. Annelerin okulda geçirdikleri büyük bir zaman söz konusuydu ve bu zamanı onlara iyi gelecek şekilde değerlendirmek istedik. Velilerimize Dikiş Kursu teklifini götürdüğümüzde hevesle kabul gören bu fikri Salihli Halk Eğitim Merkezinin kıymetli desteğiyle gerçekleştirdik. Velilerimiz çocuklarının acil ihtiyaçları esnasında onlara yakın olacaklarını bilmelerinin iç rahatlığıyla kendi kurslarına devam etmektedir” dedi.

Anne Çocukkk (3)

Velilerin memnuniyeti ise ortaya koydukları işlerden ve yüzlerindeki gülümsemelerden belli oluyordu.

Anne Çocukkk (9)

Anne Çocukkk (8)

Anne Çocukkk (6)

Anne Çocukkk (7)

Anne Çocukkk (5)

Anne Çocukkk (4)

Halk eğitim Müdürü Gürbüz’den, Anneler Günü’ne özel ziyaret Halk eğitim Müdürü Gürbüz’den, Anneler Günü’ne özel ziyaret

Anne Çocukkk (2)

Muhabir: ONAY OZAN