Bilimsel içerikli uluslararası turnuvanın Türkiye ayağı olan, 100 ülkeden minimum 4 maksimum 10 kişiden oluşan takımların katıldığı FIRST LEGO League Challenge isimli turnuva 9-16 yaş arası çocuk ve gençlerin ufuklarını açmaya devam ediyor.

K A P A K-49

Turnuvada Bahçeşehir Koleji Salihli Kampüsü Robot Takımı, Future Designers yüklendiği misyon gereği 5 yıldır üst üste Salihli’yi zirvede temsil ederek gururlandırmaya devam ediyor.

Kolej (1)-17

Son olarak Ege Bölgesi turnuva 2.si olan Ulusal Turnuvaya davet bileti kazanan Bahçeşehir Koleji Salihli Kampüsü Robot Takımı, Salihli’nin gururu oldu.

Salihlili çocuklar, güvercin güzellik yarışması düzenledi Salihlili çocuklar, güvercin güzellik yarışması düzenledi

Kolej (3)-18

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Derya Dinçsoy “Turnuvaya katılan takımlar yoğun robotik bir çalışmayla, turnuva masasının üzerinde yer alan görevleri en kısa sürede yapan bir robot programlayıp tasarlarlar ve her sezon, tüm dünyayı ilgilendiren bir sorun ile ilgili araştırma projesi yürütürler. Tüm bu yolculuk sırasında takım çalışması, deneyim paylaşımı, arkadaşça rekabet kuralları, süreç odaklı olma ve duyarlı profesyonellik onlara rehberlik eder. Turnuvalara katılan çocuk ve gençler; hem bilim, sanat, teknoloji konularında, hem de ifade, dinleme, sunum, paylaşım, takım çalışması konularında eğlenceli bir deneyim yaşarlar. Bu deneyimler onların kendilerini geleceğin bilim insanı, mühendisi, etkin girişimcisi ve duyarlı dünya vatandaşı olarak hayal etmelerine teşvik eder. Bizleri gururlandıran öğrencilerimizi, onları çalıştıran robotik mentörlerimiz Ertuğ Gözaydın, Enes Aydın, Ortaokul Müdür Yardımcımız Canan Namver’e ve kıymetli velilerimize çok teşekkür ederiz. Salihli’de robotik çalışmalarını başlatan, destekleyen merhum kurucumuz Serdar Elmacı’nın da dediği gibi “Evlatlarınla Gurur Duy, Salihli”. Robot Takımımız Future Designers İzmir’de kazandıkları bu kupayı, kurucumuz Serdar Elmacı’ya ve onun büyük hatırasına armağan etmişlerdir. Ruhu şad olsun”

Muhabir: Fatma Uysal