Bu yıl Şubat ve Mart aylarının hafta sonlarında Ankara, Eskişehir, İstanbul, İzmir ve Mersin’de gerçekleştirilen 16 yerel turnuvada, 54 ilden 468 takımla 5 bini aşkın çocuğun katıldığı turnuvalarda dereceye girenler, Ulusal Turnuva’ya katılmaya hak kazandı.

Whatsapp Image 2024 03 19 At 12.48.00

23 ilden, 648 öğrenci 70 takımla Ulusal Turnuva’ya katılan öğrenciler, kendilerine ayrılan stantlarda projelerinin tanıtımını yaptı ve robotlarının verilen görevleri yerine getirmesi için yoğun çaba harcadı.

Whatsapp Image 2024 03 19 At 12.48.00 (1)

Yarışma için jürinin karşısına çıkan küçük bilim kahramanları, kendi ilgi alanlarını ve hobilerini daha fazla insana ulaştırmanın yollarını teknoloji ve sanatı kullanarak buldukları çözüm önerilerini paylaştı. İki günün sonunda düzenlenen ödül töreniyle öğrencilere kupa ve madalyaları verilirken beş takım uluslararası turnuvalara katılma hakkı elde etti.

Whatsapp Image 2024 03 19 At 12.48.00 (2)

9-16 yaş arası çocuk ve gençlerin kendilerini “Topluma duyarlı bilim insanı ve mühendis olarak görmelerini” sağlayan dünyada 100’ü aşkın ülkeden 300 binden fazla çocuk ve gencin katıldığı FIRST LEGO League Challenge turnuvalarında bölgemizde bu alanda rakipsiz olan FUTURE DESIGNERS Robot Takımı yurt dışında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanan tek Manisa takımı oldu.

Whatsapp Image 2024 03 19 At 12.48.00 (3)

Okul Müdürü Derya Dinçsoy, “5 yaştan 7. Sınıfa kadar Bahçeşehirlilere özgü hazırlanan kodlama dersleri ile öğrencilerimiz önemli kazanımlar sağlıyor. Öğrenciler yaşamın her alanında algoritmik düşünce becerisini kullanmayı öğreniyorlar. İlkokulda kendi fikirlerini üreterek programlama ile tanışıyor ve somut ürünler üretmeye başlıyorlar. Öğrencilerimiz bu emeklerinin karşılığını bu yıl Ülkemizi yurtdışında robotik alanda temsil ederek alacaklar. Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Bu başarımızı rahmetli kurucumuz aynı zamanda Robot Takımımızın kurucusu Serdar Elmacı’ya armağan ediyoruz” dedi.

Whatsapp Image 2024 03 19 At 12.48.00 (4)

Robotik Takımı Danışmanı Ertuğ Gözaydın ise “Bu yıl “Masterpiece” teması ile proje üreten takımların projelerinin, robot tasarımlarının ve yıl içinde gerçekleştirdikleri sosyal projelerin değerlendirildiği şampiyonada Bahçeşehir Koleji Salihli Kampüsü Takımı “FUTURE DESIGNERS” hem yerel turnuvada hem de Ulusal Turnuvada kazanarak müthiş bir başarıya imza attı” dedi.

Salihli’de gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (29.04.2024) Salihli’de gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (29.04.2024)

Bahçeşehir Koleji Salihli Kampüsü Kurucusu Buket Elmacı “Tam bir takım çalışması olan bu başarıyla, kupayı Salihli’mize getirdiğimiz için çok gururluyuz. Öğrencilerimiz yaratıcılıklarını teknoloji ile birleştiriyor ve geleceği tasarlıyorlar. Bu başarıları ile de ülkemizin gelecekteki başarıları için hepimize ilham veriyorlar. Manisa’da bu alanda kazanılmış en büyük başarı olması açısından da çok önemli” şeklinde konuştu.

Muhabir: Fatma Uysal