Merhaba Sektör Medya Grubu’nun siz değerli okurları, yeni bir köşe yazımla birlikte sizlerleyim. Gururumuz polis teşkilatımızın kuruluşunun yıl dönümü ve polis teşkilatı haftası içerisindeyiz.

 Kuruluğu çok eskiye dayanan Türk Polis Teşkilatı, modern anlamda 10 Nisan 1845 tarihinde İstanbul'da kurulmuştur. Hâlen 1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanunu'na dayanarak örgütlenmiş ve 1934 tarihli 2559 sayılı Polis Vazife ve Sâlahiyet Kanunu ile yetkilendirilmiş bir teşkilattır. İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir genel müdürlük tarafından idare edilir. Merkezde Daire başkanlıkları, taşrada İl ve İlçe Emniyet Müdürlükleri olarak örgütlenmiştir. Daha çok suç olmadan önce önleme işi ön plandadır. Yaklaşık olarak 250.000 personeli ile görev yapmaktadır. Sahil Güvenlik Teşkilatı (Sahil ve Denizlerde) ve Jandarma teşkilatı (köy ve kırsal alanlarda) ile bölge paylaşımı yapılmış ve sadece il ve ilçe merkezlerinde (polis) görev yapmaktadır.

Kutsal bir görev üstlenen polislerimiz, huzurun ve güvenin sağlanması noktasında bizlere güven veriyor. Ülkenin göz bebeği kurumlarından olan bu kurumda görev yapan her bir memur kutsal bir görevi ifa ediyor. Gecesi, gündüzü olmayan polislerimiz, teşkilatlarının kuruluşundan bu tarafa önemli görevler ifa etmişlerdir. Büyüklerimiz bize her zaman şunu söylemişti, ‘Türk polisi dosta güven, düşmana korku salan bir kurumdur’ diye. Gerçekten de büyüklerimiz bu sözleri az bile.

Bunu mesleğe başladığım zaman daha iyi anladım. Haber ajanslarına düşen haberleri vatandaş görmeden bizler görüyoruz. Ülke genelinde o kadar çok asayiş haberi düşüyor ki hırsızlık, uyuşturucu, yağma gibi birçok asayiş suçu işleyen şahıslarla dolu haberler. Kanunlara uymayan bu şahısları önlemede, çocuklarımızı, gençlerimizi zehirleyen zehir tacirlerini durdurmakta Türk polisi gece gündüz mücadele ediyor. Onların bu mücadelesi ise bize güven veriyor.

Buradan memleketin tüm köşesinde bu kutsal göreni ifa eden polislerimizin, kuruluş yıl dönümlerini ve haftalarını kutluyorum iyi ki varsınız…