Sektör Medya Grubu’nun değerli okurları yeni bir yazımla sizlerle olmanın yeni heyecanı içindeyim. Bugün Anlamlı bir gün, bugün 14 Şubat Sevgililer Günü. Sevmek ve sevebilmek çok ama çok önemli bir şeydir. Bana göre sevgi insanın içinde yeşerttiği iyiliktir. Seven ve sevmeyi bilen insanın yüreği iyidir.

Yunus Emre’nin bir sözü var, ‘ Sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz’ diye. Gerçekten de bu dünya kimseye baki değil. Ben ayrıca sevmeyi şöyle yorumlamak istiyorum, Sevmek bir sanat mıdır? Öyle ise eğer, bilgi ve çabaya gereksinimi vardır. Yoksa sevgi, kaderin bir lütfüyle, şanslı olanlarımızın kapıldığı tatlı bir duygu mudur? Şüphesiz büyük çoğunluk ikinci önermeye inanmaktadır.


Şöyle ki; En zor şartta bile en kızgın anda, en beklenmedik yerde bile açan şemsiyedir sevgi… Hayatımıza giren herkes değerlidir ama herkes özel değildir. Kişi yalnız bir tek insanı seviyor, başka her şeye karşı ilgisiz kalıyorsa, sevgisi sevgi değil, birlikte yaşamaya bağlılık ya da yaygınlaştırılmış bir bencilliktir. Bir insanı hiçbir sebep yokken, yüreğinizde sıcacık hissediyorsanız, işte bu, geçek sevgidir. Sevgi, insanın varoluş sorununun yanıtıdır. İnsan seviyorsa iki şeyi asla yapmaz. Aldatmaz ve ağlatmaz. Çünkü aldatmak insan onuruna; ağlatmak ise insan yüreğine yapılmış en çirkin saldırıdır. Sevgi mutlu bir hayatın temeli, sevgi görmek ve sevgi vermek ile oluşturulur. Oysa insanların çoğu mutluluğun yalnızca sevgi görmek olduğunu, sevgi gösterdiği kişiden karşılık almak olduğunu düşünür. Böyle düşünen bir kişi sevgi gösterdiği kişiden karşılık bekler ve alamayınca da bir takım pişmanlıklar yaşar. Bu pişmanlıkların yaşanmaması için sevmeyi bilmek, sevmek ve sevgi dolu olmak gerekir. Ve sevgiyi anlayabilmek zor olsa gerek… Sizin kimi ne kadar sevdiğiniz önemli değil, şimdilerde benim için… Sizin kimi ne kadar sevdiğinizden daha çok, sizi kimin ne kadar sevdiği ya da sevmediği çok daha önemli…


Sevgi sadece bir kişiye duyulan sevgi değildir, sevgi yaratanın yarattığı her şeyi sevmektir. Hayvanları, doğayı, dünyayı ve en önemlisi onu yaratanı sevmektir. Sevgi insanların kalplerini sevmektir. Kalplerinizden sevgiyi eksik etmeyin… 14 Şubat sevgililer günü kutlu olsun.