Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 29.Ekim 1923’de kuruluşunun 100. Yılı. 29 Ekim 2023’de Büyük Türk Milleti olarak coşkuyla kutlayacağız. Allah, devletimize zeval vermesin, böldürtmesin, yüceltsin ve sonsuza kadar yaşatsın.

                     Bugünlere kolay gelinmedi. Kurtuluş savaşı kolay kazanılmadı. Binbir zorluklar, yokluklar ve yoksulluklar içinde, yüzlerce ihanet karşısında büyük emeklerle kurulmuştur. T.C. Devleti’mizin kuruluşunda emeği geçenlere, Bu Cennet Vatanımızı düşman işgalinden kurtaran, bize armağan eden, başta Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm vatan şehitlerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla anıyorum. Allah hepsinin makamlarını Cennet ve ruhlarını şad eylesin. Hepsine Sonsuz teşekkürler ve Atatürk gibi bir Başbuğu Türk milletine gönderen yüce Allaha sonsuz şükürler olsun. Bu vatan, Malazgirt’ten bugüne bize milyonlarca şehidimizin kan dökerek ve can vererek armağanadır. Bunu unutmadan devletimize sahip çıkmalıyız. Burada Başöğretmen Atatürk ne güzel söylemiş; ” VATAN SEVGİSİ, O’NA HİZMETLE ÖLÇÜLÜR.” ”VATANINI EN ÇOK SEVEN, GÖREVİNİ EN İYİ YAPANDIR.” ”VATAN, ÇALIŞKAN İNSANLARIN OMUZLARINDA YÜKSELİR.” 

                         İnşaAlah gireceğimiz yüz yıl, “Türk’ün ve Türklüğün yüzyılı “olacaktır. Her ne kadar Türkiye Yüzyılı dense de, ben onu; Türk Yüzyılı anlamak istiyorum. Yani tüm Türk Dünyası ile iş’de, eğitim, kültür ve sanat’da ,ekonomi’de, Dış politika’da, Savunma gibi alanlarda ortak çalışmalar olacak ve Türk Dünyası daha iyi birbiriyle kaynaşacaktır diye düşünüyorum. Türk Dünyası’nın uyanışına ve esaret altındaki soydaşlarımızın özgür oluşuna vesile olur bu Türk Yüzyılı.

                         SONSUZA KADAR YAŞA VAR OL; BÜYÜK TÜRK MİLLETİ’M VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’M. YÜZÜNCÜ YAŞIN KUTLU OLSUN ŞANLI CUMHURİYET.BÜYÜK TÜRK MİLLETİ OLARAK ELELE,GÖNÜL GÖNÜLE KURTULUŞ SAVAŞI VE ÇANAKKALE RUHUYLA,SONSUZA KADAR NİCE YÜZYILLARA İNŞAALLAH…..RABBİM,BU ASİL TÜRK MİLLETİ’NE SONSUZA KADAR ESARET YÜZÜ GÖSTERMESİN.BİRLİĞİMİZİ,DİRLİĞİMİZİ BOZDURMASIN.

VATANSIZ, YURTSUZ, EZANSIZ, BAYRAKSIZ VE DEVLETSİZ BIRAKMASIN. DÜNYANIN EFENDİSİ VE LİDER ÜLKESİ OLARAK, NİCEEEE YÜZYILLARDA DA DAHA BÜYÜK COŞKUYLA KUTLAMAK DİLEĞİYLE…

                         Hoşça kalın. Dostça kalın. Cumhuriyetle ve Atatürk’le kalın. Allah’a emanet olun. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

                         Bugünkü güzel sözüm;” SEVGİ AĞACI, FEDAKARLIK SUYU İLE BÜYÜR.” Ve işte bugüne uygun şiirim;

Clip_4