Ünlü Astrolog, 14 ay önce dün akşamı bilmiş! Herkes gerçekleşen tahminleri konuşuyor... İşte şampiyonluk tahmini Ünlü Astrolog, 14 ay önce dün akşamı bilmiş! Herkes gerçekleşen tahminleri konuşuyor... İşte şampiyonluk tahmini

Suç örgütüne üye olma' iddiasıyla tutuklanan ve geçtiğimiz günlerde serbest kalan Nihal Candan’ın yer aldığı soruşturmada yeni gelişme yaşandı. Çete lideri olduğu iddia edilen Onur Apaydın, savcılığa dilekçe sunarak her şeyi anlattı. Müvekkilinin dilekçesini Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na ileten Avukat Ayşenur Çolak, adliye önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

A W203217 01

“Bu bir etkin ifadesi değil, örgüt yapısını anlatan bir ifadedir”
Çolak “Onur bey çetenin lideri değil, Nihal Candan’ın eski sevgilisidir. Bu bir etkin pişmanlık ifadesi değil, müvekkilimin ve candan kardeşlerin masum olduğuna ilişkin bir ifadedir. Örgüt yapısını, örgütün suç gelirleriyle elde ettiği mal varlığını anlatan bir ifadedir. Müvekkilim Onur Apaydın, Nihal ve Bahar Candan masumdurlar. Dosya kapsamında masum olduğuna ilişkin bir çok beyanda bulunmaktadır. Müştekiler de şikayetlerini geri çekmeye başlamışlardır. Candan kardeşler ve müvekkilim Onur Apaydın masum olmasına rağmen 6 aydır tutukludur. Tutukluluk süresince bahsedilen örgüt dışarıda eylemlerini devam ettirmektedir” ifadelerini kullandı.

"Onur beyi ve Candan kardeşleri bu dosyada piyon olarak sunmuşlardır"
Dilekçede bahsedilen örgüt hakkında konuşan Avukat Çolak “İfadede belirtildiği üzere bahsedilen örgüt Sarallar örgütüdür. İfadede Sarallar örgütünün yapısından, işleyişinden, eylemleri nasıl karıştırdığından bahsetmektedir. Soruşturma başlatıldığı esnada fenomenler furyasından dolayı gerçek suçluların kendilerini perdelemek için Onur beyi ve Candan kardeşleri bu dosyada piyon olarak sunmuşlardır. Çünkü fenomenler furyasının olduğu dönemde böyle yaparak kendilerini geri plana atabilirlerdi. Kendi eylemlerine bu gün bile devam edebilmektedirler” şeklinde konuştu.
“Ölüm tehdidiyle karşı karşıya kaldığı için bu güne kadar sustu”
Apaydın’ın açıklama yapmak için neden bu kadar beklediğini soran gazeteciye yanıt veren Çolak “Nihal Candan Onur beyin eski sevgilisi ve yakın zamanda ciddi bir hastalığı mevcut olduğu için tahliye oldu. Bu durum Onur beyi çok etkiledi. Hayati bir durumu söz konusu olduğundan Onur bey çok üzüldüğü için her şeyi anlatma kararı aldı. Onur bey içeri girmeden bir süre önce kız arkadaşıyla otel odasında ölüm tehdidiyle karşı karşıya kaldığı için bu güne kadar sustu” şeklinde konuştu.
“Yazdıkları itiraf değil, bu süre de yaşadıklarını anlattı”
Onur Apaydın’ın yazdığı 14 sayfalık dilekçesinde yazdıklarına değinen Avukat Ayşenur Çolak “Yazdıkları itiraf değil, bu süre de yaşadıklarını anlattı. Örgüt tarafından nasıl baskılandığını, kimlerin olduğunu, örgütün yapısından ve etkenlerinden bahsetti. Bir piramidin katmanları gibi örgütün hangi üyesinin hangi katmanda olduğundan bahsetti. Candan kardeşlerle birlikte bu örgüte dahil olmadıklarını, bu örgüt tarafından kendi suçlarının perdelenmesi amacıyla kullanıldığından bahsetti” dedi.
“Örgütte üst yapı ve alt yapı var”
Apaydın’ın örgütün işleyişi ile ilgili beyanına da değinen Çolak “Örgütte üst yapı ve alt yapı var. Alt yapılar üst yapıdan aracı kişiler tarafından haberleri alarak eylemleri gerçekleştirdiklerini beyan ediyor. Onur bey ifadesinde bu eylemler sonucunda da örgütün suç gelirleriyle ilgili elde ettiği mal varlığını da yargıya bildirdi” dedi.
“Örgütün kasası mal varlığı gelirleridir”
Örgütün kasasının kim olduğunu soran gazeteciye yanıt veren Avukat Çolak “Örgütün kasası mal varlığı gelirleridir. Örgüt mal varlıkları üzerinden gelir elde eder. Bunlar bir ticari işletmedir. Örgüt kendi maddi delillerini oluşturmaktadır. Candan kardeşlerin hesabına örgüt veya örgütten herhangi birinin hesabından para akışı bulunmamaktadır. Suç istinadı oluşturulmuş basit bir dosyadır aslında” diye konuştu.
“Bu insanların evinde para bulunmasından daha doğal ne olabilir ki”
Bir gazetecinin Candan kardeşlerin annesinin evinde bulunan parayı sorması üzerine konuşan Çolak “Zaten hayatlarını üst düzey idame ettiren, maddi durumları iyi insanlar. Bu insanların evinde para bulunmasından daha doğal ne olabilir ki. Bunun bu dosya ile ilişkilendirilmesini doğru bulmuyorum” şeklinde konuştu.
“Can güvenliğinin sağlanması amacıyla yüksek güvenlikli olan S tipi cezaevine sevki yapılmıştır”
Avukat Nihat Nuri Akar ise Onur Apayadın'ın güvenlik endişesi ile başka bir cezaevine nakledildiğini açıklayarak, "Örgütten gelebilecek her hangi bir tehlikeyi önlemek amaçlanmaktadır. Daha önce Maltepe L 1 Cezaevi’ndeydi. Dün itibariyle de sevki yapıldı" dedi.

Kaynak: İHA