TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması 55. Bölge Sergisi bölge finali coğrafya alanında  “Peribacası Benzeri Oluşumların Fotogrametrik Yöntemle Tespiti ve Analizi” Salihlili öğrencilere üçüncülük getirdi. 

Whatsapp Image 2024 03 09 At 17.42.18
4-7 Mart 2024 tarihleri arasında Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yapılan TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması 55. Bölge Sergisi bölge finalinde toplamda 6 ilden 101 proje yarıştı.  

Salihli’de özel öğrencilerden görsel sanatlar ve el sanatları sergisi Salihli’de özel öğrencilerden görsel sanatlar ve el sanatları sergisi

Whatsapp Image 2024 03 09 At 17.42.19 (1)
Yarışmaya coğrafya alanından katılım sağlayan ve  “Bozdağların Kuzey Yamaçlarında Oyuntu Erozyonu Sonucu Oluşan Peribacası Benzeri Oluşumların Fotogrametrik Yöntemle Tespiti ve Analizi” adlı projeleriyle yarışmaya dahil olan Salihli Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Yusuf Selim Adıyaman, Raşit Enes Akgün ve Eren Zeybek,’in hazırladığı proje, 88 proje arasından üçüncü oldu. 

Whatsapp Image 2024 03 09 At 17.42.19
Öğrencilerin çalışmalarında önemli bir konuya değinen Proje danışmanı Musa Çoban, proje kapsamında tarihi süreçte ilk defa kayıtlara giren Salihli’nin Çelikli Mahallesi Karakeçili mevkisinde yer alan Peribacaları oluşumlarının kamuoyuyla paylaşılması ve bu oluşumların bir jeosit olarak “Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı” bünyesine eklenmesinin önemli olacağını belirtti. Çoban çalışmalarından dolayı öğrencilerini kutlarken, katkılarından dolayı Manisa Celal Bayar Üniversitesi Demirci Meslek Yüksek Okulu Coğrafi Bilgi Sistemleri Programı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Osman Salih Yılmaz’a teşekkür etti.

Muhabir: Onay Ozan