Tokat’ın Erbaa ilçesinde bir bağ evine kurulan düzenekle 5 jandarma personeli ve 2 sivilin yaralandığı olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Önceki gün sağlık raporu için hastaneye getirilen şüphelilerden düzeneği yaptığı düşünülen İsmail G. ve ona yardım ettiği tahmin edilen Turgay Ö., jandarmadaki işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında Erbaa Adliyesine sevk edildi. İsmail G. adliyeye götürüldüğü sırada gazetecilerin “Bomba düzeneğini siz mi yaptınız” sorusuna cevap vermedi. Komando timleri ve polis ekipleri duruşmanın sürdüğü adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken adliyeye sevk edilen şüpheliler İsmail G. ve Turgay Ö. tutuklandı.

A W208591 02

Otomobilin sulama kanalına uçtuğu kazada can pazarı! Otomobilin sulama kanalına uçtuğu kazada can pazarı!

A W208591 04
Patlamanın olduğu bağ evinin sahibi Ahmet K.’nin oğlu M.S.C.K. ile İsmail G.'nin eşi arasında gönül ilişkisi olduğu, bu sebeple aralarında çıkan husumet nedeniyle evini terk ederek önce İstanbul’a, oradan da Samsun’a taşındığı ve sonrasında eşinden boşanması ihtimali üzerine bu düzeneği kurduğu iddia ediliyor.

Yaralı jandarma personeli GATA'ya sevk ediliyor

Öte yandan, bağ evinde yaşanan patlamada yaralanan Jandarma personeli B. M., GATA'ya sevk edildi.
19 Mayıs pazar günü Tokat'ın Erbaa ilçesi Hürmüzlü Mahallesindeki bir bağ evindeki ihbara giderek yaralanan 5 jandarma personelinden B. M., Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Burada tedavisi yapılan asker, jandarmaya ait helikopter ile Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine (GATA) sevk edildi. B.M'nin yaşanan olayda 3 uzvunu kaybettiği öğrenildi.

A W208597 01

Kaynak: İHA