Salihli’de gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (26.07.2024) Salihli’de gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (26.07.2024)

Altın fiyatları için kritik sürece girildi. ABD Merkez Bankası Fed’in ilk faiz indiriminin ne zaman başlayacağına dair daha fazla ışık tutabilecek önemli ABD enflasyon verisi bu hafta açıklanıyor. ABD üretici fiyat endeksi (ÜFE) verilerinin Salı günü açıklanması planlanıyor, ardından tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) Çarşamba günü açıklanacak. Reuters anketine göre, medyan tahminler çekirdek tüketici fiyatlarının Mart ayındaki yüzde 0,4'e kıyasla ayda yüzde 0,3 artarak yıllık oranın yüzde 3,6'ya gerileyeceği yönünde.

Altın, dolar, borsa... Haftaya damga vuracak!

FED FAİZLERİNE YOL GÖSTERECEK

Nisan ayı için beklenenden zayıf gelen ABD istihdam raporunun ardından, bu yıl faiz indirimine ilişkin beklentiler arttı. Yatırımcılar Fed’in Eylül ayında gevşeme döngüsüne başlamasını bekliyor. ABD'de enflasyona ilişkin verilerin yıl başından bu yana karışık sinyaller verdiğini hatırlatan analistler, bu sebeple Çarşamba günkü verilerin öneminin daha da öne çıktığını ifade etti.

iStock-1844253070

Kaynak: Haber Merkezi