Daha da sıcak hava dalgası geliyor

Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, hafta sonu sıcaklıklarda bölge bölge 4-6 derece arasında düşüş gerçekleşeceğini belirtti.  Çalışkan, "Önümüzdeki hafta salı günü Cezayir'den yüksek seyreden sıcaklıkların daha da sıcağı geliyor." dedi.

Sicak Hava (3)

Çalışkan, Ege Bölgesi’nde sıcaklıkların 45 dereceye kadar çıkacağını söyledi.

Öte yandan Manisa ve ilçelerinde de sıcaklık rekorunun kılması bekleniyor. Yapılan son değerlendirmelere göre Pazartesi gününden itibaren yükselişe geçmesi beklenen sıcaklar nedeniyle Salihli’de hafta ortasına kadar sıcaklıkların 45 dereceye kadar ulaşması bekleniyor. Gece hava sıcaklıkları da 25 derecenin üzerine çıkacak.

Sicak Hava (1)-1

Salihli’de gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (25.07.2024) Salihli’de gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (25.07.2024)

ÜZÜM BAĞLARI İÇİN KRİTİK UYARI

Manisa'nın dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sofralık Sultaniye Üzüm bağları geçtiğimiz hafta yaşanan aşırı sıcaklardan etkilendi. Hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerine çıktığı ilçelerde insanlar evlerinden zorunlu olmadıkça çıkmazken, sıcak hava çevredeki meyve ve sultaniye üzüm salkımlarında tanelerin yanmasına neden oldu.

Sicak Hava (7)

Bağ sahipleri için yapılan uyarıda ise asmalardan kesinlikle yaprak alınmaması, ilaçlamaların ise 21:00 ile 06:00 arası yapılması tavsiye edildi. Sıcak havalarda bitkinin su tüketimi artacağı için  damla sulama ile sulama yapılması tavsiye edildi.

Sicak Hava (12)

Sicak Hava (10)

Sicak Hava (11)Sicak Hava (9)

Sicak Hava (8)Sicak Hava (6)

Sicak Hava (5)

Sicak Hava (4)-1

Sicak Hava (2)-1

Muhabir: ONAY OZAN