Olası Marmara depremi için sık sık açıklamalarda bulunan Moriwaki kez de o iller için uyardı. Geçtiğimiz aylarda yaşanan 4,9 büyüklüğündeki depremi önceden bildiğini belirten uzman uyarılarda bulundu. Moriwaki 7 şiddetindeki bir depremin büyük bir yıkıma sebebiyet verebileceği hakkında kritik açıklamalarda bulundu.

Deprem (2)111

Sabah gazetesinin haberine göre, Japon deprem uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki,6 Şubat depreminden sonra yaptığı açıklamalarla dikkat çekiyor. "2019 yılından sonra Türkiye'de 4 ve 5 şiddetinde depremler ara ara olmaya devam ediyor. Bu büyük depremin habercisi olarak söylenemez ama dünya genelinde bir deprem hareketliliği var." şeklinde açıklamalarda bulunan Moriwaki Türkiye'de 4 kritik bölgeyi işaret etti.

Deprem (3)111

4 BÖLGE İÇİN DEPREM UYARISI

Deprem uzmanı Yoşinori, 4 bölge için deprem uyarısında bulunarak, özellikle İnegöl, Bursa, Bandırma ve Balıkesir'de deprem beklenildiğini söyledi.

Manisa’yı İşaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yatırımlar devam edecek Manisa’yı İşaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yatırımlar devam edecek

Ege Bölgesi'nde, 7'nin üzerinde deprem beklemediğini söyleyen Moriwaki, Ege'nin diğer bölgelere nazaran fay hattının ince ince kısa ve yatay olduğunu da belirtti.

Deprem (1)111

KÜÇÜK DEPREMLER BÜYÜK DEPREMİN HABERİCİSİ Mİ

Moriwaki'nin uyarılarına göre, "Gemlik'te meydana gelen 3,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında Konya, Malatya gibi bölgelerde de aralıklarla depremler oldu. Bu depremler, büyük bir sarsıntının öncüleri olabilir. Güney ve kuzey fay hatları birbirini tetikliyor. Özellikle Bursa-Gemlik, Balıkesir, Yalova gibi yerlerde 7 üzerinde bir deprem riski bulunuyor. Bandırma bölgesinde küçük ama sık depremler yaşanıyor. Bunlar büyük bir depremin işaretçisi olabilir."

Deprem (4)111

7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM NEREDE BEKLENİR

Öte yandan Prof. Dr. Naci Görür'ün de özellikle Kahramanmaraş depreminden sonra sık sık 7 ve üzeri deprem riski uyarısı yaptığı biliniyor. "Fay hattı üzerinde yaşayan illerin kaderi Maraş ve Hatay gibi olacak" diyen Naci Görür, deprem riski olan illeri şöyle sıralıyor:

  1. Eskişehir
  2. Denizli
  3. Muğla
  4. Erzincan
  5. Kayseri
  6. Tokat
  7. Kahramanmaraş
  8. Hatay
  9. Kocaeli
  10. Osmaniye
  11. Bingöl
  12. Konya
  13. Erzurum
  14. Aydın
  15. Balıkesir
  16. Burdur
  17. Manisa

Kaynak: sabah.com.tr