Halk eğitim Müdürü Gürbüz’den, Anneler Günü’ne özel ziyaret Halk eğitim Müdürü Gürbüz’den, Anneler Günü’ne özel ziyaret

Kitabı yazma sebebinin, öğrencilerin günlük hayatta kullandıkları dilimizin zenginliklerini daha iyi anlamaları ve büyüklerden küçüklere geçen kültürel aktarım olan atasözleri ve deyimleri kavramaları olduğunu kaydeden Kaz, “Çünkü çocuklarımız geçmiş yıllarda büyükleriyle olan sohbetlerinde dilimizin zenginliği olan atasözlerimizi ve deyimlerimizi öğreniyorlardı” dedi.

Sali̇hli̇ Ki̇tap (7)

“Son yıllarda çocuklar ile aile büyüklerinin arasındaki sohbetlerin azalması, çocukların teknolojik aletleri yoğun kullanılması sohbetlerle oluşan kültürel aktarımın azalmasına sebep oldu. Bu kitap aracılığıyla öğrencilerimizin atasözlerimizi ve deyimlerimizi öğreneceğini, kavrayacağını ve kendini ifade ederken kullanacaklarını düşünüyorum” diyen Kaz, “Öğrencilerin bu konuyu daha iyi anlaması için hikayeler yazdım. Hikayelerin kolay anlaşılır olması için günlük hayattan örnekler verdim. Okuyanların önce eğlenmesi ve daha sonra da öğrenmesini amaçladım. Kitabın yazım süreci yaklaşık 5 yıl sürdü. Kitabın yayınlaması ise 2 yıl aldı. Çünkü bir kitap yayınlanırken belirli kriterler var. Özellikle çocuk kitaplarının yazılması ve yayınlanması bu yüzden biraz zahmetli. Örneğin bu kitap anayasa ve kanunlara uygunluk, bilimsellik, eğitim ve öğretim programının amaçladığı kazanımları kapsama, dil ve anlatıma uygunluk, görsel tasarım ve içerik tasarımı öğrenmeyi destekleyecek nitelikte ve öğrencilerin gelişim özellikleri dikkate alma kriterlerine göre yazıldı” dedi.

Sali̇hli̇ Ki̇tap (6)

Kaz ayrıca “2 yıllık zorlu bir süreçten sonra 28 atasözü, 8 deyim ve 20 eğlenceli etkinlikten oluşan 96 sayfalık bu kitap ortaya çıktı. Bu yazdığım 2. kitabım. Şu an 6. kitabımı yazıyorum. Vaktim olursa gerçekleştirmeyi düşündüğüm birçok kitap projem var” dedi.

Sali̇hli̇ Ki̇tap (4)

Gönüllü olarak hazırladığı binlerce çalışmasını 15 yıldır kurduğu web sitesi ile ülke genelindeki öğretmen, veli ve öğrencilere ücretsiz bir şekilde ulaştıran Volkan Kaz okuma yazma seti kitabından sonra bu kitabının ilkokul ve ortaokuldaki öğrencilere faydalı olacağını belirtti.

Sali̇hli̇ Ki̇tap (11)

Sali̇hli̇ Ki̇tap (10)

Sali̇hli̇ Ki̇tap (9)

Sali̇hli̇ Ki̇tap (8)

Sali̇hli̇ Ki̇tap (5)

Sali̇hli̇ Ki̇tap (2)

Sali̇hli̇ Ki̇tap (1)

Muhabir: Behzat Akcan