Bağcı yaptığı yazılı açıklamada, “Öncelikle, ön seçim sürecinin anket sonuçlarına dayanarak engellenmesi konusundaki endişelerimizi dile getirmek istiyorum.

Bir anketin bilimsel geçerliliği, şeffaflık, tarafsızlık, kapsayıcılık ve zamanında yapılması gibi temel ilkelerle belirlenir. Ancak gözlemlediğimiz süreçte, bu ilkelerin dikkate alınmadığını görüyoruz.” Dedi.

Muhterem Bagcii

Bağcı, sözlerine şöyle devam etti.

“Özellikle, anketin tüm parti üyelerine ulaşması gerekliliği, sürenin yeterli olması ve seçim sürecine girilmiş olması gibi faktörler, bu anketin adil ve kapsayıcı olup olmadığı konusunda şüpheler uyandırmaktadır. Ayrıca, Manisa il genelinde yaşanan siyasi gelişmeler ve MHP'nin şehit cenazeleri üzerinden tansiyonu artırma çabaları da, bu sürecin adil bir şekilde yürütülmesini daha da önemli kılmaktadır. Bu koşullar altında, il başkanımızın ve genel merkezin, aday belirleme sürecini daha şeffaf ve demokratik bir zeminde yürütmesi gerekmektedir. Ayak oyunlarına son verilerek, partimizin genel ilkelerine ve demokratik değerlerine uygun bir şekilde adayların belirlenmesi şarttır.

Bu noktada, il başkanımızı Mustafa Kemal Atatürk'ün kurucu parti ruhuna sadık kalmaya ve adil bir ön seçim sürecini desteklemeye davet ediyorum. Eğer bu çağrılarımıza uygun adımlar atılmazsa, yol haritamızı Atatürk'ün Bursa Nutku'ndaki ilkelere göre belirleyeceğimizi net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Partimizin temel değerlerine, demokratik geleneklerimize ve üyelerimizin iradesine saygı gösterilmesi, şu anda en büyük önceliğimiz olmalıdır. Demokratik ilkelerimizden ödün vermeden, adil ve açık bir ön seçim sürecinin yeniden tesis edilmesini talep ediyoruz”

Kaynak: Behzat AKCAN