Kül Gölü, Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Kapubağ mahallesindedir. Kapubağ il merkezi Muğla'ya 30 km, ilçe merkezi Yatağan'a 8 km uzaklıktadır. Terk edilmiş bu köyün ve masmavi gölün hikayaleri bir hayli ilginç...

Despina Vandi, Türk bayrağı ve Atatürk posteri var diye Çeşme'de sahneye çıkmadı! Despina Vandi, Türk bayrağı ve Atatürk posteri var diye Çeşme'de sahneye çıkmadı!

Kül Gölü Bu Göle Giren Her Canlı Ölüyor

Yatağan Termik Santrali'nin atıklarının boşaltıldığı Kül Gölü yağmur sularıyla bu rengi alıyor.

Görünüşü sizleri aldatmasın insan ve hayvanlar için zehirli bir göl burası... İçilmesi ve içine girilmesi kesinlikle yasak olan bu gölün her tarafı tel örgülerle çevrilidir.

Hemen 300 metre aşağısında ise terkedilmiş Meyistan Köyü yer alır. Terk edilen köyün hemen yanında sulama amaçlı Girme barajı inşa ediliyor. Öbür yanında ise Termik santrale ait kül dağının göleti yer alıyor. Köy halkı geçimini, Orman İdaresi adına çam ağaçlarını keserek sağlıyormuş. Köyden göç etmelerine rağmen, kimileri halen buralarla olan bağını sürdürüyormuş. Meyistanlılar’ın çoğu Milas Koru Köyüne göç etmiş; bir kısmı Yatağan’a, bazıları da başka köylere.

Göle gitmek isteyenler için ise dipnot: Yolları bozuk olduğu için normal binek araçlarınızla gitmek oldukça zor...

Kaynak: Haber Merkezi