Çakar “Günümüzde kamu hizmetlerinin özelleştirildiği, güvencesiz çalışmanın yaygınlaştığı, içtihat ve mevzuatta memur eli ile yapılması gerektiği kabul edilen pek çok kamu hizmeti ve kamu görevinin işçiler eli ile yürütüldüğü günümüzde özellikle Belediye işçilerinin kamu personel rejimi içerisindeki yeri tartışma konusu olmaya devam etmektedir. Diğer Kamu Görevlisi tanımı içerisinde kabulü yaşanan hak kayıplarının önlenmesi adına daha doğru olacağı kanaatinde olduğumu söylemek istiyorum. 31 Mart seçimleri öncesi bir çok miting meydanından yaptığınız seçim konuşmalarında; Birlik beraberlik ruhu içerisinde olacağınızı, ayrımcılık yapmayacağınızı, din dil ırk ve mezhep ayrımcılığı yapamayacağınıza dair söylemeniz var bu çerçevede öncelikle size iki soru sormak istiyorum. Göreve geldiğiniz süre içerisinde işten çıkarılan personel ve işçi var mı? Ve Belediye ye yeni alınan personel ve işçi var mı?” diye sordu.

Salihli’de gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (18.05.2024) Salihli’de gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (18.05.2024)

Çakar konuşmasına şöyle devam etti “Sizin de Millet Vekili olduğunuz dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM)  02 Mart 2016 günü Kamuda çalışan taşeron işçilere kadro verilmesi ve mevcut Belediye (Ak Parti) tarafından büyük bir işçi kıyımı başlatıldığına yönelik ifadelerinizin olduğu ve bu durumu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yazılı olarak cevaplandırılmasını istediğiniz soru önergeniz mevcut. Yani şu anda Salihli Belediyesinde yaşanan durumun birebir tıpa tıp aynısı, 7 maddelik soru metninizi sunduğunuz sorulardan sadece sizin tarafınızdan kaleme alınanlardan bir kaçını şu anda bende Grubum ve Partim adına size sormak istiyorum.  01 Nisan-07 Mayıs 2024 tarihleri arasında Belediyede çalışan ve işten çıkarılan taşeron işçi sayısı ne kadardır.? Çıkarılan işçilerin yerine alınan işçi sayısı ne kadardır? Atılan işçilerin yerine alınanların CHP İlçe yöneticileri ile akrabalık ilişkileri nedir?  Buna ek olarak benim bu soruya ekleyeceğim soru ise; işe alınan kişilerden kaç kişinin CHP’ye üye olduğudur. Sayın Başkan bunun partiler üstü bir mesele olduğunu düşünüyorum. Liyakatin dini, dili, ırkı, mezhebi ve siyasi görüşü olmaması gerektiğini belirtmek istiyorum. Bunun yanlış olduğunu düşünüyorsak biliyoruz ki yanlış yanlışla düzeltilemez. Her ne kadar tarih tekerrürden ibarettir deseler de yanlışı doğruyla düzeltmek büyüklük ve erdemliktir”

Kaynak: Onay Ozan