1. Su hayattır, tüm organlarımız kadar cildimiz içinde oldukça önemli. Günde 8-10 bardak su cilt kuruluğunu önler. Su sayesinde hücrelerimiz yenilenir ve onarılır. Cilt kuruluğunu engellemek için dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, bol su tüketmek olmalıdır.

  2. Günümüzün hayat standartları sonucu ne yazık ki, D vitaminini yeterince depolayamıyoruz. D vitamini cilt dengesini ve sağlığını korumak için en önemli desteklerden biri. Güneş kremi kullanmadan sokağa adım atmamalıyız. Güneş koruyucuyu artık sadece yaz ve plajla sınırlı kalmamalı ve yaz-kış demeden uygun koruma faktörlü bir koruyucu kullanmalısınız.

  3. Cilt temizliğini atlamamak gerekiyor elbette. Temizleme rutini, en önemli adımlardan biri. Düzenli olarak, her günün sonunda mutlaka cildinizi derinlemesine temizlemelisiniz.

  4. Cilt sağlığımız için cildimize ne sürdüğümüzün yanı sıra ne giydiğimiz de önemli. Cildin terlemesine ve kuruluğun artmasına yol açan naylon, sentetik ile yünlü kıyafetler yerine, cildin nemini tutmasına yardımcı olan yumuşak pamuklu kıyafetler tercih etmenizde yarar var. Ayrıca kalın dokumalı tek kat kıyafetler terlemenize yol açabileceği için birkaç kat ince kıyafet giymeye ve ortamın ısısına göre kıyafet sayısını azaltıp arttırmaya özen göstermelisiniz.

  5. Sigaranın zararları saymakla bitmiyor bunların biride cilde verdiği zarar elbette. Sigara içmeyin ve sigara içilen ortamlardan uzak durun. Alkol ve kafein tüketimini de sınırlandırmakta fayda var.

  6. Daha bitki odaklı beslenmelisiniz. Yağlı ve ağır yemekler, abur cubur tüketimi de cildin parlaklığını etkileyebilir ve sivilce, siyah nokta vb. cilt problemlerine yol açabilir.

  7. Keşke hiç stres olmasak ama stres her zaman hayatın içinde… Stresi azaltmaya çalışmalıyız çünkü stres, hem bedeniniz hem de cildiniz için olumsuz bir dış etken.

  8. Cilt bakım ürünü alırken, içeriğini mutlaka okumalı ve doğal ürünler seçmelisiniz. Cilt tipinize göre su bazlı ya da yağ bazlı temizleyiciler ve bakım kremi kullanarak daima nemli kalmasını sağlayabilirsiniz.

  9. Ve tabi ki uyku, cildinizin yenilenmesi için oldukça önemli bir aşama. Her gün en az 7-8 saat uyumalısınız. Uyku süresi arttıkça, cildin onarım süresi de artar. İyi uyuyun ki, cildiniz yenilenebilecek fırsatı bulsun.

Kaynak: Ecem Döner