15 yılında 386 bin madene ruhsat verildiğini, 2 bine yakın maden işçisinin de hayatını kaybettiğini belirten Başevirgen, “Soma’da 301 madencisini şehit vermiş bir ilin milletvekili olarak, artık yeni can kayıplarına tahammülümüz yok. Bizler denetimsiz madenciliğe kurban edilen binlerce madencimiz için hak arayışımızı sürdüreceğiz” dedi.

İliç altın madeninde yaşanan heyelan faciasında 9 işçi hala bulunamadı. İliç’in ardından Elazığ’da da madende göçük meydana geldi, şans eseri can kaybı yaşanmadı. Maden kazaları sıcaklığını korurken Manisa’nın Soma ilçesinin de yer aldığı 11 madene daha onay verildiğine dikkat çeken CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

“İKTİDAR MANİSA’NIN SOMA İLÇESİNİN DE YER ALDIĞI 11 MADENE DAHA ONAY VERDİ”

Manisa’nın Soma ilçesinde yaklaşık 7 bin metrekarelik ormanlık alanda maden arama çalışması yapılacağını hatırlatan Başevirgen, “İliç’te toprak altındaki madencilerimize hala ulaşılamazken, Elazığ’da bir başka maden ocağında göçük meydana geldi. Gözü ranttan başka bir şey görmeyen iktidar ise peş peşe maden kazalarının yaşandığı bu süreçte içlerinde seçim bölgem Manisa’nın Soma ilçesinin de yer aldığı 11 madene daha onay verdi. Soma’da yaklaşık 7 bin metrekarelik ormanlık alanda maden arama çalışması yapılacak” dedi.

Muhabir: Fatma Uysal