Güçlü oyuncu kadrosu ve merak uyandıran konusuyla dikkat çeken Dilek Taşı’nın yapımını Pastel Film, yapımcılığını Yaşar İrvül ve Efe Ergül’üne üstleniyor. Yönetmen koltuğunda Altan Dönmez otururken, senaryosunu ise Can Sinan kaleme alıyor.

Dilek Taşı Dizisi AfişDönem dizisi olan Dilek Taşı, izleyicilerin merceği altında yer alırken bir takım sorulara da cevap aranıyor. Peki Dilek Taşı dizisi konusu ne, oyuncu kadrosunda kimler var? Dizide kimin hayatı anlatılıyor, gerçek bir hikaye mi, hangi dönemde geçiyor? Tüm merak edilenlere haberimizde yer verdik.

Dilek Taşı Dizisi (4)Dilek Taşı Konusu

1987 yılında başlayan hikayede yer alan Aras Rona ve Rüçhan Rona, oldukça varlıklı bir ailenin üyeleridir. Figen Kutlu, ailesiyle birlikte Rona ailesinin malikanesinde yaşamaktadır.

Dilek Taşı Dizisi (3)

İdam cezasıyla yargılanan Mustafa, karısı Canan ve kızı Cemre’yle İstanbul’un gecekondu mahallesinde hayatını sürdürmeye çalışan otuzlu yaşlarının başında bir adamdır. Karısı Canan amansız bir hastalığın pençesindedir. İyileşmesi için acilen ameliyat olması gerekmektedir. Mustafa ise parayı nasıl bulacağını bilemiyordur.

Dilek Taşı Dizisi (16)Çalıştığı fabrika lokavttan dolayı uzun süredir kapalıdır. Fakat Mustafa ameliyat için gereken parayı bir şekilde bulmak zorundadır. O güne kadar kimsenin önünde boyun eğmemiş, onuru, haysiyeti için yaşamıştır Mustafa. Fakat şimdi yardım istemekten başka çaresi yoktur. Fabrikanın sahibi Yakup Bey’i bulup aylardır ödenmeyen maaşlarını istemek için yola çıkar. Parayı alıp karısını ameliyat ettirecektir. Ancak o gün yaşananlar Mustafa’nın ve kızı Cemre’nin bütün hayatını kökünden değiştirecektir.

Dilek Taşı Dizisi (12)

Dilek Taşı Dizisi Kimin Hayatını Anlatıyor, Gerçek Bir Hikaye Mi?

Seksenli yıllardaki toplumsal ve siyasal atmosferin de yansıtılmaya çalışıldığı dizide bir babanın haksızlıklar sonucu ayrılmak zorunda kaldığı kızına kavuşma hikayesi anlatılıyor. Siyasal ve toplumsal aktarımda olabildiğince tarihi gerçeklere değinilse de senaryo genel olarak kurgu üzerinden ilerlemektedir.

Dilek Taşı Dizisi (9)

Dilek Taşı Oyuncuları

  • Mustafa Yıldız (Salih Bademci)
  • Figen Kutlu (Hazal Subaşı)
  • Kenan Şanlı (Ozan Dolunay)
  • Macide Rona (Perihan Savaş)
  • Rüçhan Rona (Özge Özberk)
  • Aras Rona (Teoman Kumbaracıbaşı)
  • Sevda Rona (Elif Doğan)
  • Cemre Yılmaz (Lena Naz Kalaycı)
  • Sinan Rona (Ömer Toprak Yılmaz)
  • Asuman Kutlu (Çiçek Dilligil)

Dilek Taşı Oyuncularının Karakterlerini Tanıyalım

Mustafa Yıldız (Salih Bademci)

Mustafa Yılmaz Salih Bademci

Mustafa, karısı Canan ve kızı Cemre’yle İstanbul’un gecekondu mahallesinde hayatını sürdürmeye çalışan otuzlu yaşlarının başında bir adamdır. Haysiyeti, şerefi, ailesi için yaşamıştır her zaman. İşçi olarak çalıştığı fabrikanın lokavttan dolayı kapanması ve karısı Canan’ın yakalandığı amansız hastalık, Mustafa’nın hayatını zorlaştırmıştır. Ömrü boyunca kimseye boğun eğmemiş olan Mustafa karısını iyileştirmek için gururunu ayaklar altına alır. Fabrikaya gidip patronundan alacaklarını ister. Patronu onu kovmaktan beter edince Mustafa isyan eder. Bu isyan, Mustafa’nın hayatını değiştiren olayların da başlangıcı olur.

Figen Kutlu (Hazal Subaşı)

Figen Kutlu Hazal Subaşı

Yirmi dört yaşında. Rona köşkünün emektarlarından Asuman ve Ömer’in büyük kızıdır. Rona köşkünün düzeninde, işleyişinde anne ve babasına yardım etmektedir. Merhametli, şefkatli ve sevgi doludur. Haksızlıklara karşı sessiz kalamayan, mücadeleci bir yapısı vardır. Kenan’la evlilik arifesindeyken, Cemre ve Mustafa’nın hayatına girmesiyle her şey değişir.

Kenan Şanlı (Ozan Dolunay)

Kenan Şanlı Ozan DolunayYirmi sekiz yaşında. Figen’in uzatmalı nişanlısı. Şeytan tüyü olan, nerede gece orada sabah yaşayan bir insandır Kenan. Uzun bir süre boyunca Figen’i evlilik vaatleriyle kandırmıştır. Onun amacı aile babası olmak değildir. Hayal ettiği hovarda hayatı yaşamak için zengin olmanın yollarını aramaktadır.

Macide Rona (Perihan Savaş)

Macide Rona Perihan Savaş

Harun Rona’nın karısı. Her zaman şık ve bakımlıdır. Rona ailesinin perde arkasındaki reisidir. Çok sert, otoriter bir karakteri vardır. Gerek aile hayatında gerek iş hayatında kuralları Macide Hanım belirlemektedir. Zaman zaman vicdansız, acımasız davranmaktan çekinmez. Hırslı, despot bir yapıya sahiptir.

Rüçhan Rona (Özge Özberk)

Rüçhan Rona Özge Özberk

Kırklı yaşlarının ortalarındadır. Güzel, alımlı bir kadındır. Hayatının merkezine aldığı oğlu Sinan’ın hastalığı ortaya çıktıktan sonra psikolojisi giderek zayıflamıştır. Tek derdi Sinan’ın sağlığına kavuşmasıdır. Yaşadığı üzüntülerde en iyi dert ortağı içki kadehleridir.

Aras Rona (Teoman Kumbaracıbaşı)

Aras RonaKırk beş yaşında. Harun ve Macide Rona’nın tek evladı… Par ajansın yöneticisi. Her zaman kendi çıkarlarını, mutluluğunu düşünen bencil bir adam. Ailesiyle, karısıyla ilgilenmez. Hayatına sık sık başka kadınlar girer.

Sevda Rona (Elif Doğan)

Sevda Rona Elif Doğan

Yirmi üç yaşında. Yurt dışında iyi bir eğitim aldıktan sonra Türkiye’ye dönmüştür. Aile şirketi olan Par Ajansta kreatif direktör olarak çalışmaktadır. Ancak iş hayatıyla pek de ilgili değildir. Hırslı ve kıskanç bir yapısı vardır. Figen’e dost gibi görünse de onu çocukluğundan beri içten içe kıskanmıştır.

Cemre Yılmaz (Lena Naz Kalaycı)

Cemre Yılmaz

Mustafa’nın altı yaşındaki güzeller güzeli, biricik kızı. Annesinin öldüğü gün babasından da ayrılmak zorunda kalmıştır. Önce çocuk esirgeme kurumuna, sonra Rona köşküne savurmuştur hayat Cemre’yi. Türlü kötülüğe maruz kalırken aklında her zaman babasının ona verdiği söz vardır. “Bir gün gelip seni bulacağım kızım” demiştir Mustafa ona. Bir de Figen ablası vardır. Cemre’nin koruyucu meleği. Ona sarılınca annesine sarılmış gibi hissettiği, keşke babam da tanısaydı diye düşündüğü Figen ablası…

Sinan Rona (Ömer Toprak Yılmaz)

Sinan Rona

Rona ailesinin en küçük üyesi. Aras ve Rüçhan’ın 7 yaşındaki oğulları Sinan, amansız bir hastalığın pençesindedir.

Asuman Kutlu (Çiçek Dilligil)

Asuman Kutlu

Rona köşkünün emektarı. Figen’in annesidir. Dediğim dedik, inatçı, kuralcı bir kadındır. Huysuz, sorunlu ve açgözlü bir yapısı vardır. Hayatı etrafındakiler, özellikle kocası Ömer için çekilmez hale getirmektedir. Figen’i Rona ailesinin işlerinde kullanırken küçük kızı Ebru’ya bambaşka davranmaktadır. Ebru, Asuman’ın göz bebeğidir. Varını yoğunu Ebru’yu film yıldızı yapmak için harcamaktadır.

Dilek Taşı dizisiyle ilgili genel bir bilgilendirme sonrası diğer merak edilenlere de değindik…

Dilek Taşı Hangi Kanal ve Hangi Gün Yayınlanıyor?

Dilek Taşı Kanal D ekranlarında her çarşamba akşamı saat 20.00'da seyircisi ile buluşuyor.

Dilek Taşı Dizisi Kaç Yılını Anlatıyor?

Dilek Taşı dizisi 1980'lı yılları anlatıyor.

Dilek Taşı Dizi Hangi Cezaevinde Çekildi?

Dilek Taşı Toptaşı Cezaevi'nde çekilmektedir.

Dilek Taşı Mustafa Neden Hapse Girdi?

Tedavi ücreti kadar parayı alan Mustafa, Yakup'un yerde cansız şekilde yattığını görünce yardım istedi. Yardıma koşan Yakup'un kardeşi ise abisini görür görmez Mustafa'yı suçladı. Aslında Mustafa odadan çıkınca Yakup'u kardeş boğarak öldürüp paralarını aldı.

Dilek Taşı Dizisi (15)Dilek Taşı Mustafa Ve Yılmaz Abiyi Kimi Canlandırıyor?

Salih Bademci'nin canlandırdığı Mustafa'yı hapishane revirinde ziyaret edip ona sahip çıkan “Yılmaz Abi”yi Taner Cindoruk canlandırıyor.

Taner Cindoruk Yılmaz Abi

Dilek Taşı Cemre’yi Neden Evlatlık Aldılar?

Rona ailesinin tek çocuğu olan Sinan'ın hasta olması. Sinan, lösemi hastası ve tedavi görüyor. Aile, Sinan'ın yalnız kalmaması ve ona bir arkadaşlık etmesi için bir çocuğu evlat edinmeye karar veriyor.

Dilek Taşı Dizisi (13)

Dilek Taşı’ndaki Çocuğun Hastalığı Ne?

Rüçhan ve Aras’ın oğulları Sinan lösemi hastasıdır.

Dilek Taşı Dizisi (1)Dilek Taşı Kitabı Var Mı?

Dilek Taşı : Jude Deveraux

Dilek Taşı Dizisi (14)

Dilek Taşı Dizisi (11)

Dilek Taşı Dizisi (10)

Dilek Taşı Dizisi (8)

Dilek Taşı Dizisi (7)

Dilek Taşı Dizisi (5)

Dilek Taşı Dizisi (6)

Dilek Taşı Dizisi (2)

Kaynak: Ayşenur Yılmaz