Akaryakıt pompa fiyatında toplamda yaşanan 2,46 TL'lik indirim sonrası yeni haftada da gözler sektör temsilcilerine çevrildi. 

Petrol tırmanıyor... Benzin ve mazot fiyatları - Resim: 2

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda yüzde 0,19 artışla 79,77 dolardan işlem görüyor. Fiyat artışında, yaz aylarında yoğunlaşan yolculukların etkisiyle petrol talebinin artacağı beklentisi etkili oldu.

Dün yatay bir seyir izleyen dolar kuru, günü önceki kapanışın hemen üzerinde 32,3756'dan tamamladı.

Cadde cadde, sokak sokak ev arayan vatandaşa bir kötü haber daha! Cadde cadde, sokak sokak ev arayan vatandaşa bir kötü haber daha!
Dolar süper çarşambaya hazırlanıyor: Kur tetikte - Resim: 2

Dolar kuru, güne değer kazancıyla başlamasının ardından saat 11.05 itibarıyla yüzde 0,19 artışla 32,38'den, Euro kuru ise yüzde 0,08 yükselişle 34,89'dan ve sterlin kuru ise yüzde 0,07 primle 41,224'ten işlem görüyor.

Dolar süper çarşambaya hazırlanıyor: Kur tetikte - Resim: 3

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankasının (Fed) yarın alacağı para politikası kararları ve ABD'de açıklanacak enflasyon verileri öncesinde temkinli bir seyir izleniyor.

Dolar süper çarşambaya hazırlanıyor: Kur tetikte - Resim: 4

Dünya genelinde önemli merkez bankalarının enflasyonla mücadelede sona geldiğine yönelik beklentiler artmaya devam ederken, ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin ülke ekonomisine ilişkin karışık sinyaller vermesi fiyatlamaları zorlaştırıyor.

Kaynak: Haber Merkezi