Duran “Su içmenin bilinen sayısız faydası vardır. Özellikle; sindirim, dolaşım, vücut sıcaklığının düzenlenmesi ve hücresel metabolizma gibi bir dizi temel vücut fonksiyonunu destekler. Su tüketiminin sağlık açısından sayısız faydası vardır. Düzenli olarak yeterli miktarda su içmek, vücudun sağlığını korumak ve iyileştirmek için önemlidir” şeklinde konuştu.

Duran, düzenli su tüketmenin faydaları şunlardır:

Hidrasyon Sağlar

Su içmek, vücudu hidrate eder. Ayrıca hidrasyon; hücrelerin, dokuların ve organların sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar. Yeterli su alımı, vücutta su dengesini korur ve dehidrasyon riskini azaltır.

Sindirimi Destekler

DMM, "Yabancı uyruklu hastaların sağlık giderleri bakanlık tarafından ödenecek" iddiasını yalanladı DMM, "Yabancı uyruklu hastaların sağlık giderleri bakanlık tarafından ödenecek" iddiasını yalanladı

Yeterli su tüketimi, sindirim sistemini düzenler ve sindirim sürecini kolaylaştırır. Su, sindirim enzimlerinin aktivitesini arttırır ve yiyeceklerin daha iyi sindirilmesini sağlar.

Cilt sağlığını Destekler

Su içmek, cildin nemlenmesine yardımcı olur ve sağlıklı bir cilt görünümünü destekler. Yeterli su alımı;  ciltteki kırışıklıkları azaltır, akne oluşumunu önler ve cilt tonunu iyileştirir.

Toksik Maddelerin atılmasını Sağlar

Su, böbreklerin ve idrar yolunun düzgün çalışmasını destekler. Ayrıca vücuttan atık maddelerin ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Bu durum böbrek taşı ve idrar yolu enfeksiyonu riskini azaltır.

Enerji Seviyelerini Artırır

Yeterli su alımı, vücuttaki enerji seviyelerini artırır ve halsizlik hissini azaltır. Hidrate olmuş bir vücut, daha enerjik ve yanık hissetmenizi sağlar.

Eklem sağlığını Korur

Su, eklem sıvısının üretimini artırır ve eklemlerin sürtülmesini azaltır. Bu durum da eklem sağlığını korur.

Kilo Kontrolüne Yardımcı Olur

Su içmek, tok hissetmenize yardımcı olur ve tokluk hissini artırır. Bunun sonucunda da aşırı yeme eğilimi azalır ve kilo kontrolü sağlanır. İyi bir yaşam kalitesi için önemlidir.

Sağlık için tüm bu faydaları göz önünde bulundurmak gerekir. Düzenli olarak su içmek, genel sağlık ve iyi bir yaşam kalitesi için önemlidir.

Muhabir: Fatma Uysal