“Memur emeklilerine yüzde 49,25 zam yapılırken, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine altı aylık enflasyon kadar yüzde 37,57 zam yapıldı.” Diyen Bakırlıoğlu “ En düşük emekli maaşı 7.500 olmasına karşın gelen zam, kök maaş üzerinden hesaplanacağından gelen zam düşük emekli maaşı alanlara daha az yansıyacak. Yani 5.500 liranın altında kök maaşı olan hiçbir emeklinin maaşına zam gelmeyecek” dedi.

Bakırlıoğlu, şöyle konuştu;

“Altı ayda bir kanun değişikliği ile sorun çözülmeye çalışılsa da bu durum sosyal güvenlik sistemi açısından önemli bir sorun olarak karşımızda duruyor.

Önce en düşük emekli maaşı 7.500 liraya çıkarılmış ve Temmuz ayında kanunla ek zam verilmişti. Şimdi bu konu yine gündemde emekli ek zam bekliyor.

Buna kalıcı bir çözüm bulunması gerekiyor. Çünkü AKP iktidara geldiğinde; memur, SSK ve BAĞ-KUR dahil tüm grupların en düşük emekli maaşları asgari ücretin üzerindeydi. AKP döneminde eriye eriye maalesef asgari ücretin çok çok altında kaldı. CHP olarak her zaman dediğimiz gibi en düşük emekli maaşı asgari ücretin altında olmaması. Meclis en kısa zamanda toplanarak en düşük emekli maaşının asgari, ücret kadar olması yönünde yasal düzenleme yapmalıdır. Biz bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız. Yoksa biz her altı ayda bir kanun çıkarmak zorunda kalırız.”

Kaynak: Ayşenur Yılmaz