Merhabalar Sektör Medya Grubu’nun değerli okurları yeni bir yazımla yeniden sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yaşamın her alanında kendisini ‘çok akıllı’, ‘süper zeka’ sanan ve kendisinden başka hiç kimsenin iyi bilmediği sanan insanlar var. Bu insanların egoları tavan yapar ve kendisini dünyanın merkeziymiş gibi hisseder.

Bu iş yaşantısında daha fazla karşımıza çıkan bir sorundur. Bu tür insanların yanıldıkları ise, insanın en büyük düşmanı kibirleridir. Çünkü kendisini akıllı sanan bu kişiler, hayatları boyunca hiçbir şeye muvaffak olamazlar ve asla iyi bir dostluğa sahip değillerdir. Sürekli olarak karşılaştığım ve konuların başında ne yazık ki bu geliyor. Bir iş yapacağın zaman birisine sorduğun zaman seni küçümseyerek gözlerle bakan ve ‘Şuna bak geri zekalı mı bu?’ diyen davranışları yaşaya yaşaya artık öğrendim. 2 tane 3 tane üniversite bitirdim diyerek sana ukala tavırlarla yanaşan bu kişiler ne yazık ki, dediğim gibi hayatın her alanında karşına çıkan tiplerdir. Bir söz vardır bana ailemden ve atalarımızdan miras kalan bir söz, ‘çok bilen çok yanılır’ diye. İşte bu tür insanlar yanılmaya ve hata yapmaya her zaman açık kişilerdir ki, bunun birçok örneğini sizlerde mutlaka görmüşsünüzdür. Aslında hayat ve zaman bu tarz insanlara en büyük dersi veriyordur ama iş işten geçmiş oluyordur. Alçak gönüllü olmak erdemliktir, karşındaki kişiyi anlamak ve ona yardımcı olmak ona vereceğin en büyük hediye ve değerdir.

Nasıl bir insan olursun bilemem ama asla kibir ve egolu olma...


İkinci değineceğim konu ise Kin. İnsanı yıkan ve insanın insanlık duygularını çürütenlerden birisi de kindir. Kin tutan insanlar, bana göre karşıdaki insanın güzelliğini göremezler. Gözlerindeki at gözlüğünü çıkarmazlar ve sabit fikirlidir. Kin tutan insanlarda dostlu ve arkadaşlık konusunda şansız olanlar arasında yer alır. Çünkü içerisinde kin çevresindekilere de artık zarar vermeye başlayacaktır. 
İnsanız her insanın  hatası olur, insanlar seni üzebilir, incitebilir ama ona sevgiyle cevap verdiğin zaman o kişinin de düzeleceğine inananlardayım. Belki benimle aynı fikirde olmayanlar mutlaka olacaktır ama dünyayı döndüren yine sevgidir diye düşünüyorum.

Bir sonra ki yazımda buluşmak dileğiyle sağlıkla kalın…