Salihli Çevre Derneği’nin Durasıllı, Beylikli ve Yeşilova Mahallelerine açılmak istenen 6 adet JES kuyusu ile ilgili hukuk mücadelesi zaferle sonuçlandı.

Salihli’de gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (25.07.2024) Salihli’de gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (25.07.2024)

İptal (3)

Bir süre önce Manisa Adliyesi 2. İdare Mahkemesi’nde görülen davanın ardından açıklamalarda bulunan Salihli Çevre Derneği Avukatı Yıldıray Çıvgın ‘Bizim mücadelemiz burada kalmayacak devam edecektir. Onlar saldırdıkça biz savunmaya devam edeceğiz. Umarız mahkeme de rapora uygun olarak projeyi iptal edecektir’ şekilde konuşmuştu.

İptal (2)

Güzel haber ise bugün geldi. Manisa 2. İdare Mahkemesi, Salihli ilcesi Durasıllı, Beylikli ve Yeşilova Mahallelerinde AKJEO isimli şirket tarafından yapılmak istenen 6 adet JES sondaj kuyusuna ilişkin proje, Manisa 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Salihli Çevre Derneği Avukatı Yıldıray Çıvgın “ Salihli'nin tarım arazileri dünyanın sayılı tarım alanlarından. Yeraltı ve yerüstü suları neredeyse tüm Manisa'yı besliyor. Ovamızı, Salihli’mizi korumaya devam edeceğiz. Salihli halkının çevre konusunda, jeotermal elektrik santrali konusunda haklılığını bir kez daha kanıtlamıştır.” Dedi.

Kaynak: Onay Ozan