Masterchefli Yerli Malı Kutlaması

Öğrencileri ile birlikte Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’nda Masterchef uyarlaması gerçekleştiren Fatma Öğretmen’in öğrencilerinin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Kargoya verdiği 325 bin lira değerinde altın kayboldu Kargoya verdiği 325 bin lira değerinde altın kayboldu

Mardin’de Artuklu İlçesi’nin Çalışlı Köyü’nde, Çalışlı Aziz Sağlam İlkokulu’nda görev yapan öğretmen Fatma Sucu bu yıl Yerli Malı Haftası’nda öğrencileri için eğlenceli bir konsept düzenledi.

calisli-aziz-saglam-ilkokulu-4a

fatma-ogretmen-mardin

Yaratıcı Bir Yerli Malı Kutlaması: MasterChef Çalışlı

MasterChef günümüzde 7'den 70'e herkesin severek izlediği bir yarışma programı haline geldi. Gerek yarışma formatı, gerek yarışmadaki şefler, gerek renkli yarışmacı seçimleri ile çoğu kişinin vazgeçilmezi oldu.

yerli-mali-masterchef-calisli10.29 (2)

yerli-mali-masterchef-calisli10.26 (1)

Aslen Salihlili olan ve Mardin’e atanan sınıf öğretmeni Sucu, kendi sınıfı olan 4/A ile birlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da Yerli Malı Haftasını kutladı. Bu yıl Masterchef esintileri barındıran MasterChefli Yerli Malı kutlaması düzenleyen Sucu, öğrencileri ile birlikte renkli karelere imza attı.

yerli-mali-masterchef-calisli10.28 (3)

MasterChef Çalışlı: Yaratıcı Tabak Kazanır

Öğrencilerden 2’şerli takımlar oluşturularak başlayan yarışmada her takım kendi içinde kahvaltı tabağını hazırladı. MasterChefli Yerli Malı kutlamasında öğrenciler tüm heyecanlarıyla takım arkadaşı ile birlikte en güzel kahvaltı tabağını hazırlamak için uğraştılar.

yerli-mali-masterchef-calisli10.28

Yerli malı ürünlerle oluşturulan bu kahvaltı tabakları en sonda kendi aralarında yarıştı. MasterChefli Yerli Malı yarışmasında birinci olmak için 2 kriter bulunuyordu; 

  • Kahvaltı tabağını yerli malı ürünlerle hazırlamak.
  • Olabildiğince yaratıcı bir tabak görseli oluşturmak.

Bu 2 koşulu sağlayan tüm öğrenciler tabaklarını da kendi aralarında oyladılar.

yerli-mali-masterchef-calisli10.28 (1)

Yöresel Kıyafetleri ile Geldiler

Masterchef Çalışlı ismini koydukları Yerli Malı Haftası kutlamalarında bazı öğrenciler yöresel kıyafetlerini giyip geldiler. Mardin’e ait yöresel kıyafetleri ile hem güne hem de yarışmalarına renk katan kareler ortaya çıktı.

yerli-mali-masterchef-calisli10.29 (1)

yerli-mali-masterchef-calisli10.28
 

Öğrenciler Yaratıcılıklarını ve Grup Çalışmalarını Pekiştirdi

En yaratıcı ve şık kahvaltı tabağını hazırlamak için takım arkadaşlarıyla birlikte diğer arkadaşlarıyla yarışan öğrenciler için oldukça verimli bir gün oldu.

yerli-mali-masterchef-calisli10.27

Öğrenciler hem yaratıcılıklarını pekiştirdi hem grup çalışması yaptı hem de yarışma içinde kazanma kaybetme gibi durumlardaki duygularını keşfettiler.

yerli-mali-masterchef-calisli10.27 (1)

Fatma Öğretmen ve öğrenciler en güzel 3 kahvaltı tabağını oylama yaparak belirledi. Sona kalan bu 3 tabak arasından tekrar oylama yaparak 1., 2. ve 3. tabağı da birlikte seçtiler.

İşte Masterchef Çalışlı’nın Kazanan Kahvaltı Tabakları

3. olan tabak:

yerli-mali-masterchef-calisli10.30

2. olan tabak:

yerli-mali-masterchef-calisli10.30 (1)

1. olan tabak:

yerli-mali-masterchef-calisli10.29

“Hem eğlendik hem de yerli ürünlerin kullanımının önemine değindik”

Çalışlı Aziz Sağlam İlkokulu 4/A Sınıf Öğretmeni Fatma Sucu gerçekleştirdikleri bu farklı Yerli Malı Haftası kutlaması ile ilgili şunları söyledi:

yerli-mali-masterchef-calisli10.26

“Yerli Malı Haftası’nda düzenlediğimiz bu kahvaltı etkinliğimizi ailelerin evlerinde yaptıkları peynir, zeytin, reçel gibi ürünler ve bahçelerinde yetişen domates, salatalıklar ile Masterchef yarışmasına çevirdik. Öğrencilerim tabaklarını hazırlamak için büyük bir özveri gösterdiler. Bu şekilde hem hep birlikte eğlendik hem de yerli ürün kullanımının önemine değindik.”

yerli-mali-masterchef-calisli10.26 (2)

Kaynak: ÖZLEM SUCU