Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Genellikle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Salı gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı ve mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor” denildi.

Soğuk (10)

10 DERECEDEN FAZLA DÜŞÜYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre Salihli’de hava sıcaklıklarında hissedilir bir düşüş bekleniyor. 18 derece civarında seyreden sıcaklıklar Çarşamba ve Perşembe gününe kadar kademeli şekilde düşecek. Çarşamba günü Salihli’de beklenen en yüksek sıcaklık 7 derece olurken, gece hava sıcaklığı ise -1 dereceye gerileyecek.

Soğuk (9)

GÖZLER 17 OCAK TARİHİNDE

Ünlü meteoroloji uzmanı Kerem Ökten ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tüm gözleri 17 Ocak'a çevirdi. Ökten, bu tarihte Türkiye'nin 'tarihi bir olay' ile karşı karşıya kalabileceği konusunda uyarılarda bulundu ve "Türkiye'nin başı dertte" ifadesiyle vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Soğuk (8)

Sosyal medyada hızla yayılan bu kritik uyarı, özellikle kış ayında sıcak hava dalgalarına alışkın olan vatandaşları soğuk hava ve olası kar yağışlarına karşı önlem almaya itiyor. Ökten'in paylaşımı, meteorolojik olaylara karşı farkındalık yaratırken, bir yandan da olası soğuk hava dalgasının etkileri konusunda spekülasyonlara neden oldu.

Soğuk (6)-1

Kerem Ökten'in bu önemli uyarısı, kış mevsiminin geri kalanında yaşanacak hava durumu için bir referans noktası haline gelmiş durumda. Türkiye'nin dört bir yanındaki vatandaşlar ve yetkililer, bu tarihi olaya karşı hazırlıklarını sürdürüyor ve 17 Ocak tarihine dikkat kesilmiş durumda.

Soğuk (10)

Soğuk (7)

Soğuk (5)-1

Soğuk (3)

Soğuk (4)-1

Soğuk (2)-1

Kaynak: Ayşenur Yılmaz