MGX Film imzalı Prens dizisi, yayınlandığı günden itibaren büyük bir izleyici kitlesine ulaştı.

Senaristliğini Giray Altınok ve Kerem Özdoğan’ın üstlendiği, yönetmenliğini ise Bülent İşbilen’in yaptığı Prens dizisi konusu ile dikkat çekmeyi başardı.

Yayınlandığı günden itibaren büyük bir seyirci kitlesi oluşturan Prens dizisi konusu nedir, oyuncuları kimdir? Detaylı bir şekilde bakalım…

prens-dizisi-5

Prens Dizisi Konusu Nedir?

Bir internet dizisi olan Prens dizisi konusu ile öne plana çıkmayı başardı. Ayrıca, komedi türündeki dizi kesitleri ile sosyal medyada da ilgi çekti. 

Peki, Prens dizisi konusu ne, ne anlatıyor? 

prens-dizisi-6

Sekiz bölümden oluşan ve ilk sezonu ile kısa sürede büyük bir izleyici kitlesine ulaşan dizi, Orta Çağda geçen eğlenceli bir hikâyeyi anlatıyor.

Prens, kimsenin umrunda olmayan bir tarihte, kimsenin umrunda olmayan ülkede, Bongomia'da, Kral Thun'un ansızın ve gizemli ölümü sonrasında tahta geçen Prens'in hikayesini anlatıyor.

Prens, ailesinin isim verme zahmetine bile girmediği, genel olarak hiç kimsenin sevmediği bu ülkenin veliahtıdır. Bir isim konulmayan ve “prens” diye hitap edilen bu Prens, hem korkak hem kırılgan hem de sinir bozucu bir karakterdir.

Üvey annesi, yengesi ve hain amcasıyla baş etmek zorunda kalan Prens, beklenmedik bir şekilde Macarlar ile savaşa sürüklenir. 

Bu savaşla beraber, Prens'in yaşamı ve ülkesinin kaderi şekillenir daha sonra karmaşık bir öykü başlar.

"Prens" dizisi, Bongomia ülkesinin sevilmeyen prensinin taht yolculuğunu anlatarak izleyicilere eğlenceli ve komik bir deneyim sunar.

Prens Dizisi Oyuncuları Kimler?

prens-dizisi-2

Komedi türündeki Prens konusu dışında oyuncu kadrosuyla da beğeni topladı. Birbirinden önemli türk oyuncuların yer aldığı dizi kadrosu seyirci tarafından tam not aldı. 

Prens dizisi karakterleri aşağıdaki gibidir:

  • Giray Altınok  (Prens)
  • Derya Pınar Ak  (Hasharia)
  • Çağdaş Onur Öztürk (Thenio)
  • Aslı Tandoğan  (Anarkhia)
  • Ceyda Düvenci (Kraliçe Sion)
  • Hüseyin Avni Danyal  (Kral Thun)
  • Serdar Orçin (Kalesh)
  • Bahadır Vatanoğlu (Larg)
  • Canberk Gültekin (Köle)
  • Onur Özaydın (Orion)
  • Yılmaz Gruda  (Larousse)
  • Kerem Özdoğan (Sangu)

Prens dizisi oyuncu kadrosuna detaylı bakalım…

Giray Altınok (Prens)

prens-dizisi

Giray Altınok, 1983 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Eğitim hayatına Pamukkale Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde başladı ve buradan mezun oldu. 

Oyunculuk tutkusunu keşfetmesiyle birlikte, Akademi 35 Buçuk'ta profesyonel oyunculuk eğitimi aldı. Sanat kariyerine adım atan Altınok, 2011 yılında "Kaybedenler Kulübü" adlı filmle sinema dünyasına giriş yaptı. Daha sonra "Vücut", "G.D.O. KaraKedi" ve "Tut Sözünü" gibi önemli yapımlarda yer aldı.

2020 yılında, izleyicilerle buluşan komedi programı "Güldür Güldür Show" ile televizyon dünyasında da yer aldı. 

Şimdilerde Giray Altınok Prens dizinin hem senarist koltuğunda oturuyor hem de baş rolünü üstleniyor.

Derya Pınar Ak (Hasharia)

prens-dizisi-8

Derya Pınar Ak, 7 Ağustos 2003 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Oyunculuk kariyerine ilk adımını 2019 yılında Ceylan Özgün Özçelik'in yönettiği Cadı üçlemesi serisinin ilk yapımı olan kısa filmle attı. Bu projede kamera karşısına geçerek yeteneklerini sergileyen genç oyuncu, izleyicilerden olumlu tepkiler aldı.

Türk edebiyatının usta ismi Ferit Edgü, 88 yaşında hayatını kaybetti Türk edebiyatının usta ismi Ferit Edgü, 88 yaşında hayatını kaybetti

Daha sonra, Hükümsüz, Uzak Şehrin Masalı, Prens, Sevmek Zamanı, Adım Farah gibi çeşitli televizyon projelerinde yer aldı. Oyunculuk yeteneği ve performansı ile dikkat çeken Derya Pınar Ak, kısa sürede televizyon dünyasında kendine sağlam bir yer edindi.

Son olarak, ödüllü festival filmi "Kar ve Ayı" (2022)'da İmre karakterine hayat vererek büyük bir başarı elde etti. Genç yaşına rağmen birçok farklı projede yer alarak oyunculuk kariyerini başarıyla sürdürüyor.

Çağdaş Onur Öztürk (Thenio)

prens-dizisi-9

Çağdaş Onur Öztürk, 16 Ağustos 1979 tarihinde Sivas'ta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimi süresince tiyatro oyunlarına katılarak sahne deneyimi kazandı. 

Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlarken, üniversitenin tiyatro kulübüne aktif olarak katıldı. Mezuniyetinin ardından Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü'ne başladı ve mezun oldu.

Çağdaş Onur Öztürk, 2008 yılında "Gazi" dizisi ile televizyon kariyerine adım attı. Bu projenin ardından "Sakarya Fırat", "Kuzey Güney", "Yaz'ın Öyküsü", "Kış Güneşi", "Diriliş Ertuğrul", "Avlu", "Akrep" gibi birçok dizi ve filmde önemli roller üstlendi.

Öztürk, Show TV'de yayınlanan "Sipahi" dizisinde Yusuf karakterine hayat verdi. Ayrıca, Netflix'te yayınlanan "Sen Büyümeye Bak" dizisi ve "Hatıran Yeter" adlı sinema filminde de başarılı performansıyla dikkat çekti.

Günümüzde ise televizyonda Ömer dizi kadrosunda yer alıyor ve dijitalde yayınlanan Prens dizisinde Thenio karakterine hayat veriyor.

Aslı Tandoğan (Anarkhia)

prens-dizisi-10

Aslı Tandoğan, 2 Nisan 1979 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Arp bölümünden mezun olan Tandoğan, 2002 yılında "Gülüm" dizisi ile oyunculuk kariyerine ilk adımını attı. 

Yetenekleri ve etkileyici oyunculuğuyla dikkat çeken sanatçı, 2005 yapımı "Aşka Sürgün" dizisinde canlandırdığı “Dilan Şahvar” karakteri ile geniş bir izleyici kitlesine ulaştı.

2007 yılında, Ömer Vargı'nın yönetmenliğini üstlendiği "Kabadayı" filmi ile sinema dünyasına adım atan Tandoğan, beyaz perdede de başarıya ulaştı. 

Aslı Tandoğan, kariyeri boyunca "Behzat Ç. Ankara Yanıyor", "Dudaktan Kalbe", "Yuvamdaki Düşman", "Bir Zamanlar Osmanlı", "Kendime İyi Bak" gibi birçok dizi ve filmde önemli roller üstlendi.

Not: Giray Altınok ile beraber senaryoda imzası olan Kerem Özdoğan aynı zamanda Prens dizisi Sangu karakterine hayat vermektedir.

Prens Dizisi Nasıl Ortaya Çıktı?

prens-dizisi-4

Akademi 35 Buçuk’ta aldığı eğitimin sonrasında oyuncu olarak ilk defa 2011 yılında karşımıza çıkan Giray Altınok, rol aldığı projelerin yanı sıra; senaryo yazımına da başlamış ve devam etmiştir.

Bir sosyal medya platformu olan Instagram’da ‘’Bongomy’’ adı ile paylaşımlar yapan Giray Altınok, Prens karakterini de bu platformda çektiği videolar ile yaratmıştır.

Sosyal medyada ilgi gören prens karakterine bir dizi projesine dönüştüren Giray Altınok’un senaristliğini yaptığı Prens dizisi ise Türkiye’de daha önce yapılan işlerin hiçbirine benzememesi ve tarihi bir komedi olması ile dikkatleri çekiyor!

Prens Dizisi Ne Zaman Yayınlandı? Prens Dizisi Kaç Sezon?

Dikkat çekici bir kadro ve konu ile yayın hayatına başlayan Prens dizisi hakkında birçok merak edilen konu var.

Dizinin ne zaman yayınlandığı, kaç bölüm ve kaç sezon olduğu merak edilen konulardan birkaç tanesidir.

Prens dizi 16 haziran 2023 tarihinde yayınlandı. Yayınlanan ilk sezonda sadece 8 bölüm mevcut.

Prens Dizisi 2.Sezon Ne Zaman?

prens-dizisi-7

Blu TV dijital video içerik izleme platformunda yayınlanan Prens dizisinin şu an sadece 1.sezonu mevcut. Fakat senarist ve başrol oyuncusu Giray Altınok, sosyal medyada yaptığı bir paylaşımla dizisinin 2.sezon çekimlerinin başladığını duyurdu.

Prens dizisinin 2.sezon yayın tarihi net olarak bilinmese de hayranları tarafından heyecanla beklendiğini söylemek mümkün! 

Prens Dizisi Nerede Çekildi?

Prens dizisi konusu Orta Çağda geçiyor ve dizinin nerede çekildiği merak edilmekte.

"Prens" dizisi, çekimleri MGX Film'in sahibi olduğu Kemerburgaz'daki Türkiye'nin ilk Virtual Stüdyo'sunda gerçekleştirilmiştir.

Bu dizi, teknolojik açıdan bir ilki temsil ederek tamamıyla sanal prodüksiyon (virtual production) yöntemi kullanılan ilk dizi olma özelliğini taşımaktadır.

Çekimlerde kullanılan Virtual Stüdyo sistemi, geleneksel stüdyo çekimlerinden farklı olarak sanal ortamda özel olarak oluşturulan sahnelerle zenginleştirilmiştir. 

Böylece, dizi için özel olarak tasarlanan tarihi stüdyo ortamı, sanat üretim teknolojisinin en son olanaklarından faydalanarak izleyicilere benzersiz bir görsel deneyim sunmaktadır. 

Sonuç olarak, Prens dizisi çekim tekniği Türkiye'de ilk kez uygulanmış bir teknik ve sektöre yeni bir soluk getirmiştir. Bu tekniğin dizide nasıl uygulandığını görmek için Prens Dizisi Virtual Production Backstage adlı videoyu izleyebilirsiniz. 

Kaynak: Ayşenur Yılmaz