ÖSYM  duyurdu! YKS tercihleri başladı ÖSYM duyurdu! YKS tercihleri başladı

Haziran içerisinde yapılacak olan YKS için 3 milyon 36 bin 945 aday başvuruda bulundu. Öğrencileri bekleyen bu sınav maratonu en iyi şekilde atlatabilmek adına Salihli Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Lise koordinatörü Yasin Sarı, öğrencilere yönelik tüyolarda bulundu. Planlı çalışma işin anahtarı diyen Sarı, “Sınavdan önceki son gün ya da gece tüm derslerden tekrar yapmak için tabi ki yeterli zamanınız olmayacaktır. Hangi dersler hangi gün tekrar edeceğinizi planlamak sınava girmeden hemen önceki günlerde yaşayacağınız panik durumundan sizi kurtaracaktır.” İfadelerine yer verdi.

Sarı, paylaşımlarının devamında ise şunları söyledi:

DENEMELERDEN NOTLAR ÇIKARIN

Masanızda veya çalışma alanınızda bulunan sınav için gerekli olmayan notlardan ve kitaplardan kurtulun.

Bu gereksiz notlar ve kitaplar sizin dikkatinizi dağıtacak ve zamanınızı çalacaktır. Özellkle sık hata yaptığın konuların detaylarına kısaca göz atabilirsiniz. Deneme sınavlarınızın pratiğinizin aynısını gerçek sınavda da uygulayın.

ENERJİNİZİ TOPLAYIN.

 Bu son hafta ve günlerde eve veya odaya kapanıp kalmayın. Mutlaka küçük yürüyüşlere çıkın veya egzersiz yapın. Bol oksijen alın ve enerijiniz depolayın. Boş kalan zamanlarınızda sizi canlı ve pozitif hissettirecek şeylerle uğraşın.

DÜZENİNİZİ BOZMAYIN

 Normal uyku düzeninizin dışına çıkmayın. Uzun ve gece geç saatlere kadar uzayan çalışmalardan kaçının. Her gün yattığınız ve kalktığınız saatlerde yatın ve kalkın. Bu düzen değiştirmek sizin dengenizi de bozacağından verimliliğiniz de düşer. Yine alışık olduğunuz yemek düzenini koruyun. Abartılı yemekler ve uzun süredir yemediğiniz yiyecekleri tüketmekten kaçının.

MOTİVASYONUNUZU YÜKSEK TUTUN.

Başaracağım, Elimden gelenin en iyisini yaptım, Cumartesi - Pazar günü başarılı olacağım, Biliyorum ve yapabilirim. Vs.. cümleler sizleri motive edecektir.

DERS KİTAPLARI VE ÇIKMIŞ SORULAR

Müfredatı taramak için bakanlığımızın dağıttığı ders kitaplarını mutlaka göz atın. Çıkmış soruları tekrar tekrar çözün. Son olarak Unutmayın ki YKS sadece bilgi ve beceri düzeyini ölçen bir sınavdır, sınavın ölçü birimi sizlerin sınav performansı ve konu bilgisidir. Telafi edilebilir. Tüm adaylara başarılar dilerim

Muhabir: ONAY OZAN