Kaplan, ön seçim kararına tepki göstererek ön seçime katılmayacağını açıkladı.
KOPAÇ, “BU YANLIŞTAN DÖNÜLMELİDİR”
Belediye başkan aday adayı olan Naim Kopaç, Seçil Ege ve Abdülkadir Yavuz Özdem ise ön seçim kararına ilişkin eleştirilerde bulundu.
Ada adaylarından Naim Kopaç, “Değerli partililerim, değerli dostlar. Bizlere sözlü olarak 30 Aralıkta Parti yönetiminde eğilim yoklaması yapılacağı bildirildi. Bu eğilim yoklamasına (sandık konması) aday adaylık konumunda olan 3 kişinin katılacağı belirtildi. Sandık konacak, 7 kişiden 3 kişi katılacak böyle çelişkili bir durumu yetkili kurullarda, kimler karar verdiyse hemen bu yanlıştan dönülmelidir. 07 Aralık genelgesine uymayan bir karar. Aday adaylık konumumuz fiili olarak sürmektedir.” Değerlendirmesinde bulundu.


EGE “MANİPÜLASYONDAN İBARET”
Seçil Ege ise çekildiği yönündeki söylentilere tepki gösterdi. Ege “Kıymetli hemşehrilerim, partili yoldaşlarım. Partimiz Salihli Belediye Başkanlığı’na aday adaylığım devam etmektedir, “çekildiğim” söylentileri maalesef ki çirkin bir manipülasyondan ibarettir. Aday belirleme yöntemi ne olursa olsun, Parti Meclisimizin kesinleşmiş kararına kadar tüm aday adaylarının statüsü aynı şekilde devam etmektedir, zaruriyet dolayısıyla önemle bilgilerinize arz ederim” dedi.


ÖZDEM “PARTİ MECLİSİNİN UYMA ZORUNLULUĞU YOK”
Abdülkadir Yavuz Özdem ise “Değerli hemşehrilerim. Yapılacağı söylenen ön seçim hakim gözetiminde olmadığından Parti Meclisinin buna uyma zorunluluğu olmayıp açıklama yapılıncaya kadar Aday Adaylığım devam etmektedir” dedi.

Kaynak: Behzat Akcan