Ön seçimin 2 aday adayı ile yapılacak olmasını eleştiren Seçil Ege, Naim Kopaç, Abdülkadir Yavuz Özdem,  “Çok partili sistemin yani çoğulculuğun, demokrasi, eşitlik ve kadın hakları mücadelesinin Öncüsü olan partimizin 100 yıllık birikimine ve ilkelerine aykırı olan bu kararı antidemokratik bulduğumuzu belirtiriz” dedi.

D S C 0050

Aday adayları adına ortak açıklamayı Seçil Ege okudu.

D S C 0046

Ege, “Öncelikle gariban evlerinden çıkıp hain terör saldırılarında şehit düşen askerlerimize rahmet, ailelerine sabır diliyor, terörizmi lanetliyoruz, bu vesileyle Genel Başkanımız Özgür Özel'e yapılan saldırının arkasında, her Seçim Sürecinde ortaya çıkan kirli zihniyetlerin olduğunu biliyor ve kınıyoruz! Bildiğiniz gibi 31 Mart 2023 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde, şehrimizin Belediye Başkanlığı'na Cumhuriyet Halk Partimizden aday gösterilmek üzere partimize yazılı olarak başvurularımızı yaparak, partimizin bölgemizde görevlendirdiği milletvekillerimizle yapılan mülakatlara da katıldık. Ancak 21 Aralık sabahı daha parti meclisi bile toplanmadan ilçe başkanlığınız tarafından şifahi olarak, ön seçime sadece ankette ilk üç sırada isimi çıkan aday adaylarının katılabileceği telefonla bildirilmiş. Parti Meclisi sonrası ise halen resmi olarak tebliğ edilmemiştir.

D S C 0044

Öncelikle çok partili sistemin yani çoğulculuğun, demokrasi, eşitlik ve kadın hakları mücadelesinin Öncüsü olan partimizin 100 yıllık birikimine ve ilkelerine aykırı olan bu kararı antidemokratik bulduğumuzu belirtiriz.

D S C 0042

Nasıl ve kimlerle yapıldığını, hangi kriterlere ve istatistiksel verilere dayandığını bilmediğimiz anket sonuçları bahane edilerek, demokratik ve eşit bir yarış olması gereken ön seçimin dışında bırakılmamız. Aynı zamanda parti üyelerinin iradesinin sınırlandırılmasıdır. Bu sebeple Parti Tüzüğüne ve 7 Aralık Yönergesine aykırı bu ön seçimi kabul etmediğimizi bildiriyoruz.

D S C 0052

Yine bu sebeple, isminin ilk üç sırada olduğu bildirilen aday adayı arkadaşlarımızdan Koray Kaplan ön seçime girmeyeceğini bildirmiştir.

D S C 0051

Şehrimize, Salihli halkına ve partililerimize karşı duyduğumuz saygı ve görev sorumluluğuyla bildirmek isteriz ki, eşit olmayan, haksız rekabet ortamında ilerleyen, antidemokratik sonuçlara ve bu sebeple parti içi ayrışmalara kırgınlıklara yol açan bu aday belirleme sürecine Genel Başkanımızın ve Genel Merkezimizin müdahalesini talep ediyor, kazananın birlik ve beraberlik içerisinde partimiz olmasını şehrimiz olmasını diliyoruz.”

D S C 0047

Kaynak: Ayşenur Yılmaz