Salihli Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi'nin yürütücü olduğu 'Different Flowers Make A Bouquet' isimli proje hareketliliği gerçekleştirildi. Romanya'nın Sebes şehrindeki Liceul Tehnologic Sebes Lisesi'nden 5 öğrenci, 2 öğretmen ve 1 öğrenci velisi, Yunanistan'dan 5 öğrenci ve 2 öğretmen Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi'nde misafir edildi.

5 gün süren projede Türkiye, Romanya ve Yunanistan'dan katılımcılarla birlikte öğrencilerin günlük yaşam becerilerinin geliştirilmesi amaçlandı. Faaliyetler süresince Türk öğrenciler farklı kültürlerden öğrencilerle bir araya gelerek hem yabancı dil becerilerini hem de günlük yaşam becerilerini geliştirdiler. Ayrıca proje katılımcıları, dijital araçları kullanarak kapsayıcı eğitim temasında çeşitli aktivitelerde bulundu.

Projenin gerçekleştiği Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi okul müdürü Alim Turgut, 'Planlanmış ve hayata geçirilmiş olan bu proje hem öğrencilerimiz hem öğretmen arkadaşlarımız açısından iyi bir deneyim oldu. Öğrencilerimiz yabancı dil becerilerini ve günlük yaşam becerilerini geliştirirken öğretmen arkadaşlarımız Türkiye, Romanya ve Yunanistan eğitim sistemlerinin benzer ve farklı noktalarını birbirleri ile paylaşma fırsatı buldular. Projeye emek veren ve katılımcı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.

Haher: Fatma Uysal

Editör: Haber Merkezi