Manisa’da ilk kez tamamen kendi olanakları ile gerçekleştirilen etkinliklerde Salihli’deki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine robotik kodlama eğitimleri ile kendi tasarladıkları robotlarını öğrenci arkadaşlarına kullandırıp, gelecekte teknolojik imkanları ile ilgili fikirlerini paylaştılar.

Kudret (6)123

Salihli Kudret Demir Ortaokulu’nun ve Manisa’daki resmi okullar arasındaki ilk ve tek FTC robotik takımı 25577 MILESTONE FTC, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde İstanbul’ da düzenlenecek 2023-2024 CENTERSTAGE FTC (First Tech Challenge) Off-Season yarışmasında temsil edecek tek resmi okul olmaya hazırlanıyorlar.

Kudret (5)123

MILESTONE FTC, stem alanında çalışmalarını sürdürmek ve sosyal projelerde yer almak için Salihli Huzur Evi’ni ziyaret etmiş, yaşlılarla yaptıkları sohbette onların sıkıntılarını ve ihtiyaçlarını dinlemişlerdi. Öğrenciler yaşanılan sorunlara yönelik geliştirdikleri “YAYSARE” adlı mobil program ile önemli bir sorunu çözdüler.

Kudret (4)123

Kudret Demir Ortaokulu Müdürü Fatih Akın, “Öğrencilerimiz, danışmanları Ertuğ Gözaydın ile yoğun ders tempolarına rağmen bu sene katıldıkları 2. Robot Turnuvası olan FTC (First Tech Challenge) ile öğrencilerimizin gelişmelerini hedeflediğimiz sorun çözme, yazılım becerisi ve dünya vatandaşlığı konularında yetkinliklerinin kanıtı olmuş, bizleri de gururlandırmıştır” dedi.

Kudret (3)123

Başarılarıyla gururlandırmışlardı

Kudret Demir Ortaokulunda eğitim gören öğrencilerden oluşan robotik takımı MILESTONE FTC, şubat ve mart aylarında İzmir’de düzenlenen bölgesel FLL Turnuvasında ikinci olurken, ulusal kategoride ise Manisa’yı temsil eden tek takım olma başarısı göstermişlerdi.

Kudret (2)123

ÖSYM  duyurdu! YKS tercihleri başladı ÖSYM duyurdu! YKS tercihleri başladı

Kudret (1)123

Muhabir: Onay Ozan