Topçuasım Hanımlar Lokali’nde kurslar sürüyor Topçuasım Hanımlar Lokali’nde kurslar sürüyor

Gıda Teknolojileri ve Kontrol ve Otomasyon Teknolojileri Programları sayesinde Salihli’de ihtiyaç duyulan ara eleman ve tekniker ihtiyacının karşılanması planlanıyor.

Meslek Yüksek Okulu

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar’ı ziyaret ederek, üniversiteye bağlı Salihli’deki Meslek Yüksekokulu hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Salihli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tanju Kahraman’ın da yer aldığı görüşmede Salihli TSO Başkanı İbrahim Yüksel, OSB’de ihtiyaç duyulan ara eleman ve tekniker ihtiyacını karşılamak üzere Gıda Teknolojileri ve Kontrol ve Otomasyon Teknolojileri bölümlerinin açılmasının yararlı olacağını dile getirmişlerdi.

Salihli TSO, Salihli OSB yönetimi, Salihli Ticaret Borsası ve sektör temsilcileri ile yapılan istişareler neticesinde, gıda ve otomasyon alanındaki ara elemanı ve tekniker ihtiyacının karşılanmasına yönelik Salihli TSO, Salihli OSB  yönetim kurulu kararlarını Manisa Celal Bayar Üniversitesine ilettiler.

Meslek Yüksek Okulu1

Salihli Meslek Yüksekokulunun yeni programlarla ile ilgili çalışmasını tamamlamasıyla Manisa Celal Bayar Üniversitesi senatosundan Gıda Teknolojileri ve Kontrol ve Otomasyon Teknolojileri bölümleri için Manisa Celal Bayar Üniversitesinden onay çıktı ve YÖK’e başvuru süreci başladı.

Böylelikle Salihli Meslek Yüksekokulu misyonu doğrultusunda bölgede ihtiyaç duyulan ara eleman ihtiyacını karşılamak üzerine yeni bir somut adım atarak Salihli’nin istihdamına katkı verdi.

PROGRAM SAYISI 10’A YÜKSELİYOR

Salihli Meslek Yüksek Okulu’na kazandırılacak 2 yeni program sayesinde okuldaki program sayısı ise 10’a yükselmiş olacak.

  1. Kontrol ve Otomasyon Teknolojileri
  2. Gıda Teknolojileri
  3. Bilgisayar Teknolojileri
  4. Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri
  5. Dış Ticaret
  6. Özel Güvenlik ve Koruma
  7. Moda Tasarımı
  8. Emlak Yönetimi
  9. Yerel Yönetimler
  10. Pazarlama

Muhabir: Onay Ozan