8. Sınıf öğrencilerinin LGS sürecine daha etkin bir şekilde hazırlanmasını amaçlayan "Egemenlik Efor Projesi” çeşitli aktiviteler, koçluk takibi ve rehberlik çalışmalarıyla sürdürülüyor. Bu kapsamda öğrencilerin şubat ara tatilini daha verimli geçirmelerini sağlamak adına Balıkesir Sındırgı’da “LGS Kampı” düzenlendi. Egemenlik Efor Projesi bünyesindeki 38 öğrenci, 4 öğretmen gözetiminde termal otel konaklamalı kamp programında bir araya geldi.

K A P A K-26

Kamp programında üç günde 3 deneme sınavı, 6 etüt, her gün kitap okuma saatleri ve kız/erkek ayrı termal havuzlarda yüzme aktiveleri düzenlendi. Ayrıca öğrencilerin motivasyonuna katkı sağlamak adına canlı müzik eğlence programı ve çiğ köfte partisi yapıldı. Kamp bitiminde ise Sındırgı İdamadra Jeopark ve Jeotermal Meyve Kurutma Tesislerine gezi düzenlendi. Okul Müdürü Muhammet M. Demir “Öğrencilerimizin planlı çalışma ve zamanı doğru kullanma konusunda kendilerini geliştirmeleri için şubat ara tatillerinde kamp programları düzenliyoruz. Daha önceki yıllarda Aydın Germencik ve İzmir Selçuk’ta bu programları yapmıştık. Pandemi ile birlikte askıya aldığımız kampımızı tekrar yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Katılan öğrencilerimize faydalı olmasını diliyorum.” dedi.

Kamp (5)

Kamp koordinatörlüğünü üstlenen Türkçe Öğretmeni Dr. Mehmet Önder Karacaoğlu: “Branş öğretmenlerimiz nezaretinde, dört yıldızlı otel konforunda LGS kampımızı düzenledik. Üç farklı deneme sınavı ve kamp kaynakları ile öğrencilerimizin akademik gelişimlerine katkı sağladık. Soru çözüm saatleri, bireysel çalışma etütleri ve kitap okuma etkinlikleri ile günlerini planlı geçirmelerini sağladık. Termal havuz saatleri ve akşam aktiviteleri ile de eğlenceli vakit geçirmelerine fırsat sunduk. Okul idaremize, Gezi Kulübümüze, kampa katılan Gönül Durgun ve H. Hüseyin Uslu öğretmenlerimize, bize güvenen velilerimize ve katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz.” dedi. “Egemenlik Efor Projesi” çalışmaları ikinci dönem fen lisesi gezileri, bireysel koçluk takibi, deneme sınavları ile devam edecek. 

Kamp (4)

Kamp (2)

Kamp (1)

Muhabir: Onay Ozan