Yeni Sağlık Bakanı Memişoğlu, elindeki sorunlar listesini açıkladı! Yeni Sağlık Bakanı Memişoğlu, elindeki sorunlar listesini açıkladı!

10-16 Mayıs Engelliler Haftası ilçede çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Diyanet İşleri engelli koordinatörlüğü bünyesine Salihli ilçe Müftülüğü organizasyonuyla Kuşunlu Piknik alanında piknik etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe İlçe Müftüsü Ali Çebi ile müftülük personeli ile Özel İlkbahar Rehabilitasyon Merkezindeki engelli vatandaşlar ve aileleri katılım sağladı.

Müftülük Salihlii (1)

 Etkinlikle alakalı bir değerlendirme bulunan ilçe Müftüsü Ali Çebi, “Biz engelliği, organ eksikliği, yada zayıflığı olarak görmüyoruz. Allah, kulunu mükemmel yaratmıştır. İnsan mükemmeldir. Azasının eksikliğinden dolayı o mükemmeliyetliğini kaybetmez. Engelli kardeşlerimize acımayla, ‘ah, vah’ demeyle destek olamayız. Bizlere düşen onların hayatlarını kolaylaştırmak. Hepimiz aslında potansiyel engelli adayıyız. Bugün sağlıklı olabilir ancak 10 dakika sonra ne olacağımızı biliyor muyuz? Bu kardeşlerimize moral, motivasyon, hayatlarını kolaylaştırmak konusunda ne düşüyorsa yerine getirmeliyiz. Müftülük olarak bizler bu konuda hassasız. Diyanet İşleri Başkanlığımızın özel engelli koordinatörlüğü var. Her ilçede var ve başkanlığımız böyle özel ekip kurmuş. Bu nedir? Bu kardeşlerimize verdiğimiz değer ve neler yapabiliriz? Hayatın en kolay yönü moral ve motivasyondur. Moral ve motivasyonunuz bozuk olunca kim olursa olsun hiç bir şey yapasın gelmiyor. Biz engelli kardeşlerimizi moral ve motivasyon yönünden üst seviyede tutmalıyız. Onların hayatlarını kolaylaştırmalıyız.” İfadelerine yer verdi.

Gerçekleştirilen Piknik etkinliğinde  Engelli vatandaşlar ise doyasıya eğlenme fırsatı buldu.  

Müftülük Salihlii (3)Müftülük Salihlii (2)

  

Muhabir: ONAY OZAN