Salihli Turizm Derneği Olağan Üstü Genel Kurul Toplantısının açılışı saygı duruşu ile başladı. Yeterli üyenin katılımından dolayı toplantıya devam edildi.

Tri̇zm Derneği̇ (3)

DİVAN KURULU OLUŞTURULDU

Açılışı yapmak üzere Kadir Durmaz söz aldı. Açılış konuşmasından sonra gündem gereği divan kurulu oluşturuldu. Salihli Turizm Derneği (SATURDER) olağan genel kurul toplantısı divan başkanlığına Mustafa Toga, yazmanlığa Özlem Yılmaz, katip üyeliğine Pınar Kızıl getirildi.

Günün maddesi yeni yönetim kurulu seçimi olduğu için toplantıya katılan üyeler arasından yeni yönetim kurulu adayları belirlendi. 5 asil 5 yedek üyeden oluşan Salihli Turizm Derneğinin yeni yönetim kurulu oy birliği ile kabul edildi.

Tri̇zm Derneği̇ (4)

DENETLEME KURULU ÜYELERİ BELİRLENDİ

3 asil 3 yedek üyeden oluşan denetleme kurulunu adaylar arasından yine toplantıya katılan üyeler belirledi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan üyelerden Orhan Adıgüzel Salihli Turizm Derneği olarak Salihli’nin diğer Sivil Toplum Kuruluşları ile istişare içinde olunmasını ve derneğin düzenleyeceği tanıtım turlarında diyalog içinde bulunulmasının önemli faktör olduğunu söyledi.

Şaban Gürcan ise SATURDER olarak en kısa bir zamanda bir çalıştay organize edilmesini. Bölgedeki tarihi ve kültürel örenlerin tanıtımın yapılmasını. Paranın ilk icat edildiği, dünyanın en eski tiyatro gösterilerinin yapıldığı yer olan ve Lidya Devletinin günümüzde bozulmadan kalan Sardes Harabelerin bulunduğu Artemis Tapınağı, Gymnasium, Antik Tiyatro, Sinegog, Kilis, Hamam kalıntıları, Kral Yolu (Ticaret Yolu) ve Bintepeler Tümülüslerinin tanıtılmasının gerekli olduğunu. Ayrıca Adala Kanyonu, Çamur Hamamı, Volkanik kanyon içerisindeki Kız Köprüsü, Adala Atatürk Evi, Kurşunlu Kaplıcaları, Divlit Yanardağı, Selendi doğa harikası Yelimere kanyonu, Kula peribacaları, Bozdağ Kayak Merkezi ve Kemer-Kale tarihi evlerinin gezilip görülecek yerler olduğunu buraların yerli ve yabancı turistlere gezdirilmesinin gerektiğini. Dernek olarak bu tür aktivitelere ön ay olunduğunda Salihli Belediyesi, Kaymakamlık, İl Turizm Müdürlüğü, Valilik ve Salihli Sivil Toplum Kuruluşlarının, İşverenlerin gerekli maddi manevi desteği sağlayacaklarını dile getirdi.

Tri̇zm Derneği̇ (1)

YENİ YÖNETİM GÖREV DAĞILIMI YAPTI

Salihli Turizm Derneğinin Mithatpaşa Caddesi (Sevgi Yolu), Akif Şahin İş Merkezinde ki yeni lokalinde toplanan yeni yönetim kendi arasında görev dağılımı yaptı.

SATURDER yeni yönetimi şu isimlerden oluştu. Başkan Kadir Durmaz, Başkan Yardımcısı Muammer Uyar, Genel Sekreter Ali Karataş, Sayman Burak Besneli ve Asil Üye Volkan Kaz.

Denetleme Kuruluna, Başkan Mürsel Efe olmak üzere Asil Üye Yusuf Çağlar, Asil Üye Mustafa Toga getirildi.

Muhabir: Behzat Akcan