D S C 1068 Salihli ilçe Müftülüğü tarafından hazırlanan program, Masal Ormanı alt tarafında bulunan mesire alanında gerçekleştirilirken, programda aileler ve çocuklar piknik yaptı.

D S C 1065

“Amacımız dini ve milli değerleri benimsetmek”

 Yoğun katılımın olduğu etkinlikte bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Ali Çebi, Kur’an kurslarının önemine dikkat  çekerek şunları söyledi: “Salihli ilçe müftülüğü olarak 4-6 yaş Kur’an kurslarının yılsonu bitirme etkinlikleri kapsamında bir program yapmayı uygun gördük. Diyanet işleri başkanlığı ve ilçe Müftülüğü olarak 4-6 yaş grubu diye ifade ettiğimiz Kur’an kurslarımıza çok önem verdiğimizi ve Salihli’de de Bu Kur’an kurslarını arttırarak, sınıf sayısını çoğaltarak, öğrenci sayısını arttırarak bundan sonraki süreçte de bu kurslarımıza daha çok önem vereceğimizi şimdiden belirtmek istiyorum. Eğitim artık 4 yaşında başlıyor. Her ne kadar tıbbi olarak eğitimin anne karnında başladığı söylense de ama 4 yaşından itibaren çocuklarımızın zamanın getirdiği şartları da dikkate alarak her şeyin farkında olduklarını görüyoruz. Çocuk daha konuşmaya başlamadan telefonu bilebiliyor, bilgisayarı fark edebiliyor bir takım şeyleri bizden çok daha iyi algılaya biliyor. Dolayısıyla 4 yaşına gelinceye kadar çocuğun zekasının hızlı bir şekilde geliştiğini görüyoruz. Bu Kur’an kurslarında dini ve milli bir takım değerlerimizi öğrenmeleri için  adı her ne kadar Kur’an kursun olsa da amacımız çocuklara Kur’an ı öğretmek değil , tabi ki eğitimin içerisinde Kur’an’ı Kerim var. Ama amacımız bu değil, çocuklarımıza dini, milli değerlerimizi benimsetmek. Öğretmekte değil, benimsetmek. Yani çocuk, Cami figürünü, minare figürünü, Ezanın sesini bayrağın görselliğini, o yaşta algılamalı ve görmeli. Bu nedenle Kur’a kursları çok önemli.” İfadelerine yer verdi.

 Açıklamadan sonra Kur’an kursunu finale ulaştıran öğrenciler aileleri ile birlikte doyasıya eğlendi.

D S C 1075

D S C 1074

D S C 1071

Salihli’de gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (25.07.2024) Salihli’de gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (25.07.2024)

D S C 1066

D S C 1065

D S C 1064

D S C 1063

Muhabir: ONAY OZAN