5 Nisan Avukatlar Günü, Manisa Barosu Salihli Temsilciliği tarafından düzenlenen programla kutlandı.

Avukat (7)

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programa Salihli Belediye Başkanı Avukat Mazlum Nurlu, Manisa Barosu Salihli Temsilciği üyesi avukatlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Manisa Barosu Salihli Temsilcilerinden Aylin Aygün yaptı.

Avukat (6)

Aygün, konuşmasında şunları söyledi;

Salihli Ülkü Ocakları’ndan aşure ikramı Salihli Ülkü Ocakları’ndan aşure ikramı

“Savunmanın Sokrates ile başladığını söyleyen bir çok bilgi ışığında bugünkü heyecanımızın işaret fişeklerinden birisi, savunmanın en görkemli hali Sokrates’ in o muhteşem savunmasıdır. Belki de bu savunma bir destandır adaletin terazisinde izi silinmeyecek olan. Bugün bu heyecan ve o kendisine inanan Sokrates’ in savunma hassasiyeti ile sizleri selamlıyoruz.  Eski köklerine indiğimizde bu kutsal mesleğin üstün, ayrıcalıklı ve güzel konuşan anlamına gelen “Advo-Catus” sözcüğünden çevrildiği bilinmektedir. Her ne kadar adının türediği kaynak böyle olsa da Avukatların bir üstünlük iddiası yoktur. Üstünlük isteği de yoktur. Avukatların istediği bir üstünlük ihtimali kabul edilebilir ki o da daima hukukun üstünlüğünü istediğimiz gerçeğidir. Sizleri bu kutsal isteğin güzelliği ile selamlıyoruz.

Assfddg (3)

AVUKATLAR YARGININ TEMEL UNSURUDUR

“Avukatlar Hakim, Savcı meslektaşlarımız ile ayrı amaçların tarafı değil sadece aynı amaç olan adalet erdeminin iş bölümü ilişkisi içinde üç ana temel unsurundan biridir. Bugün geldiğimiz noktada ilk “ Baro’nun kurulduğu Atina’ dan bugüne dek avukatlar bu kutsal savunma görevlerini Barolara bağlı dik duruşlarıyla, cesaretle icra etmişlerdir. Tarih bu büyük isimleri ve o yüce savunmaları bağrında bir mücevher olarak saklamaktadır. Avukatlar her daim Baroların sahibi, mücadele ruhu, vücudunun parçası ve nefesidir. Manisa Barosu avukatları ile tek vücut sarsılmaz bir yapıdır.

Assfddg (1)

AVUKATLAR VE BAROLAR İNSAN HAKLARININ KORUYUCUSUDUR

“Avukatlar vazgeçilmez, devredilmez, bölünmez yönü ile yaşatılması gereken insan haklarının tarafıdır. Eşitsizlik, ayrımcılık, kölelik, işkence, nefret ve şiddetin karşısındadır. Avukatlar yaşam hakkının, özgürlüğün, kişi olarak tanınma hakkının, mahremiyet hakkının, düşünce, vicdan , din ve ifade özgürlüğünün, seçme - seçilme hakkının, çocuk haklarının, kadın haklarının, siyasi hakların, hayvan haklarının, çevre haklarının, hukuk önünde eşitlik ve adil yargılanma hakkının yanındadır. Avukatlar bu hakları savunma ve tarihe not düşmede hakim - savcı meslektaşlarımız ile birlikte diri bir bağlılık ve karşılıklı saygınlıkla başarıya inanmaktadır. Bu birlikteliği korumaya olan inancımızla tüm yargı camiamızı saygı ve destek olma sözümüzle  selamlıyoruz”

Assfddg (2)

Muhabir: Fatma Uysal