Salihli’de binlerce sürücüyü yakından ilgilendiren Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, en az 2 yıllık deneyime sahip B sınıfı ehliyete sahip olanlar, A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen motosikletleri de sürülebilecek.

Ehli̇yet (2)-1

Şartlar neler?

"Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e göre deneyim bakımından en az 2 yıllık B sınıfı geçerli sürücü belgesine sahip olmak, gereken sağlık şartlarını taşımak ve daha önce geriye doğru 5 yıl içinde sürücü belgesi geçici veya daimi olarak geri alınmamış olmak koşulları aranacak.

Ehli̇yet (1)-4

Harç ödemesi ve belge değişimine gerek kalmadı

Belirlenen direksiyon eğitimi dersini tamamlayarak uygulama sınavında başarılı olunması halinde, B ve üzeri sınıf sürücü belgesi sahipleri harç ödemeden ve sürücü belgelerini değiştirmeden sisteme işlenen kayıt ile ticari faaliyette kullanılanlar hariç 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecek.

Ehli̇yet (1)-3

"Tüm motosiklet tutkunlarına hayırlı olsun"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, X hesabından yaptığı paylaşımda, yönetmelik değişikliğine ilişkin şunları kaydetti;

125 cc'ye kadar olan motosikletlerin B sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilmesini sağlayan Yönetmelik değişikliği Bugün 32456 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu düzenlemeyle; 2 yıllık “B” sınıfı sürücü belgesi olan, 5 yıl içinde sürücü belgesi geri alınmamış olan, sağlık şartlarını taşıyan, Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenecek kurallar ve süre içerisinde direksiyon eğitimi alıp, sınavda başarılı olan, B ve üzeri sınıf sürücü belgesi sahipleri harç ödemeden ve sürücü belgelerini değiştirmeden sisteme işlenen şerh ile ticari faaliyette kullanılanlar hariç 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecek”

Kaynak: İHA