Dünya Çevre Günü dolayısıyla, Salihli’de basın açıklaması yapıldı.

Çevre (3)124

Salihli Çevre Derneği ile sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı etkinlikte basın açıklamasını Salihli Çevre Derneği Avukatı Yıldıray Çıvgın okudu.

Çevre (1)124

Çıvgın “Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü”. 1972 yılında düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansından bu yana, her yıl çevrenin korunması konusunda dünya çapında farkındalık yaratılması ve eylemde bulunulması amacıyla tanımlanmış bir gün. Kamu kurumları tarafından çevre günü sadece çöp toplama ya da kutlamalara indirgeniyor. Ancak biz 5 Haziran Dünya Çevre Gününü; Farkındalık Yaratma, Kentlerimizde, Yaşam Alanlarımızda Çevre Sorunlarına, Ekolojik Yıkıma Dikkat Çekme Günü Olarak Görüyoruz. Toplumsal ve çevresel sorumluluğumuz gereği “Kutlama” yerine mücadele çağrısı yapıyor, “Ekolojik Yıkıma” karşı hep birlikte direniyoruz. Bu nedenle; özellikle devlet kurumlarının desteğini arkasına almış sermaye şirketlerinin Salihli’mizin tarım arazilerine, su kaynaklarına yaptığı saldırılara karşı savunma yapmak, bu savunmayı halkımız ile birleştirmek ve bu alanda bir olarak mücadeleyi büyütmemiz gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

40 derece sıcaklıkta hırka giyiyorlar! 40 derece sıcaklıkta hırka giyiyorlar!

Çevre (2)124

“SALİHLİ, DÖNÜŞÜ OLMAYAN BİR TAHRİBATA İLERLİYOR”

Çıvgın, sözlerine şöyle devam etti. “Salihli Ovası, mutlak tarım arazisi olarak tanımlanmaktadır. Buna göre ovamızda öncelikli faaliyetlerin tarım faaliyetleri olması gerekmektedir. Ancak; özellikle son dönemlerde SANKO Holding başta olmak üzere sermaye şirketleri tarafından jeotermal elektrik santralleri başta olmak üzere ovanın toprağına ve su kaynaklarına zararlı birçok proje hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. Bu projeler hayata geçirilirken; özellikle bu şirketler sahada çalışma yaparken “deprem için geldik, devlet görevlisiyiz” gibi söylemlerle halkımıza da açıkça yalan söylemektedirler. Salihli’miz dönüşü olmayan bir tahribata doğru hızla ilerlemektedir. Bu tahribat sadece bir avuç zenginin cebini daha da doldurması için kamu kurumları tarafından görmezden gelinmektedir. Anayasamızın 56. Maddesi uyarınca çevreyi ve doğal dengeyi korumak sadece devlet kurumlarının değil, tüm vatandaşların görevidir. Dolayısıyla ilçemizin ovasını korumak tüm halkımızın aynı zamanda bir görevidir. Bu nedenlerle; 5 Haziran Dünya Çevre Gününde, bu anlamlı günde, Salihli’nin tarım arazileri, Alaşehir gibi, Sarayköy gibi kurumasın, zarar görmesin; ilçemizin su kaynakları kurumasın ve ilçemiz adeta çöle dönmesin diye tüm halkımızı çevre mücadelemizi büyütmeye davet ediyoruz”

Muhabir: Behzat Akcan