D S C 1056

Sarıpınar Mahallesi 1256 sokak 9/2’de eşi ile birlikte yaklaşık 6 yıldır ikamet eden Ayşe ve Remzi Turgut çiftini oturdukları evden çıkartmak için ev sahibi tarafından binanın su aboneliği iptal ettirildi. Yaklaşık 5 gündür susuzlukla mücadele eden çift, yetkililerden kiracılık hakları anlamında yardım istiyor. Kısa süre önce kalp kapakçılarından ameliyat olan şeker ve tansiyon hastalığı bulunan 65 yaşındaki Remzi Turgut, ‘Ev sahibine güvendikleri için kira kontratı yapmadıkları bu nedenle su aboneliğinin ev sahibinin üzerinde olduğunu’ ifade etti. Su aboneliği iptal ettirilen binada yaklaşık 5 gündür susuz kalan yaşlı çift, su ihtiyaçlarını komşulardan karşılamaya çalışıyor. 

“1 YILDA 3 DEFA KİRA ARTIŞI”

Manisa ile birlikte 13 Şubesi kapandı Manisa ile birlikte 13 Şubesi kapandı

Kontratsız oturduğu ev için ev sahibinin 1 yıl içerisinde 3 defa kira artışı yaptığını ileri süren Remzi Turgut,  “Bu evde yaklaşık 6 yıldır oturuyorum. Burayı tutarken ev sahibimiz bana dedi ki, ‘Aramızda hiçbir sorun olmaz’ söylemiyle sözleşme bile yapmadık. Ekonomide yaşanan sıkıntılardan dolayı ev kiraları artmaya başladı, artmaya başlayınca bana 1 sene içerisinde 3 defa kira artışı yaptı. 750 TL’den Bin 500 TL’ye çıkarttı, bundan 2 hafta önce de 4 bin 500 liraya çıkarttı. Hala daha ‘evimden çık’ diyor. Tabi sözleşme olmaması nedeniyle su aboneliği kendi üzerinde olduğu için gitmiş suyu kestirmiş. 5 gündür bu evde su akmıyor. Adamda insanlık namına hiçbir şey yok. Annesi oturuyor aşağıda, annesi bize olmadık hakaretler yaptı. Ev sahibinden çekmediğim kalmadı.” İfadelerine yer verdi.

D S C 1062

“BİZE YARDIM EDİN”

Devlet büyüklerinden sorunun çözümü için yardım beklediklerini ifade eden Remzi Turgut,“Tansiyon ve şeker hastasıyım. Yeni ameliyat oldum. Kalp kapakçıklarım değişti. Sürekli olarak ilaç kullanıyorum. ‘Yapma bunu bana’ diyorum ama anlayış namına bir şey yok. Bu nasıl bir insanlıktır? 36 yıllık devlet memurluk görevimden emekli oldum.  Devlet büyüklerimden yardım bekliyorum. Bu insanı yola getirmenin bir çaresini istiyorum.” diye konuştu.  

D S C 1060

 “EVDEN ÇIKMAYACAĞIM”

Eşinin rahatsızlığı ve ev bulmakta zorluk çekecekleri için evden çıkmayacaklarını, dile getiren Ayşe Turgut,“Eşim rahatsız sürekli olarak Bursa’da tedavi görüyor. Eşim hastalığıyla uğraşıyor, bunun hiç umurunda değil, bu sadece kira derdinde. 5 gündür ne demek susuz kalmak. Ben komşulardan su dileniyorum. Ben evden çıkmayacağım, gitsin nereye başvurursa vursun. Ev kiramızı bu güne kadar geciktirmedik, anında hesabına yatırdık. Sen bizden ne istiyorsun.” dedi.

Muhabir: ONAY OZAN