“Çanakkale Geçilmez" sözünü yedi düvele ezberleten Kahraman Türk Ordusu’nun şanlı zaferinin 109. yıl dönümü dolayısıyla Şehitlik Anıtı’nda tören düzenlendi. Törende Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam, Belediye Başkanı Zeki Kayda ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Salihli Temsilcisi Rıdvan Herey tarafından anıta çelenk sunuldu.

I M G 5045

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okunduğu törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Salihli Temsilcisi Rıdvan Herey yaptı. Herey, “Bugün Türk tarihinin en şanlı zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 109.yılı ve Şehitleri anma günüdür” dedi.

I M G 5048

Çanakkale Zaferi’nin bir kahramanlık destanı olduğunu belirten Herey konuşmasına şöyle devam etti “Çanakkale’de sergilenen kahramanlık sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda bir milletin birlik ve beraberlik ruhunun en zor anlarda ne kadar güçlü olduğunu gösteren bir örnektir. Şehitlerimizin bu toprakları vatan yapan azimleri, maneviyatımızın temelini oluşturmuştur. Kısıtlı imkanlarla kazanılan bu büyük gurur ilham kaynağı olmuştur. Maneviyatın maddiyatı yendiği dünya tarihi üzerinde büyük etkilere neden olmuştur. Türk Milletinin Anadolu’daki varlığının devamı bu mücadelenin kazanılmasıyla mümkün olmuştur” diye konuştu.

I M G 5053

Salihli’de anma programı kapsamında protokol üyeleri tarafından Asri ve Karaağaç Mezarlığındaki şehitlik ziyareti yapılırken, Kur’an-ı Kerim okunurken, dua edildi. Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen program ise Zafer Keskiner Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.

I M G 5066

I M G 5063

I M G 5061

I M G 5060

I M G 5049

I M G 5043

Muhabir: BEHZAT AKCAN