Pedagog rejisör Yrd.Doç.Dr. Rasim Aşın’ın koordinesinde Sartlı Meddah Uğur Ergin ve çırağı Mustafa Karaaslan’ın yürütücülüğünde Sartlı gençler şenliği, yaşasın tiyatro, tiyatro hayattır, tiyatro her yerde  sloganları atarak  köy içinde gezerek 6 gün sürecek şenliği başlattılar.

Mfmmz

SATİTO kurucusu Mustafa Karaaslan’ın yazıp oynadığı Meddah ve Çırağı adlı gösteriyi alkışlar eşliğinde Sart Mustafa Ortaokulu bahçesinde, mahalle kahvehanesinde Salihli Huzurevinde oynadılar.

Mnfmzdff

Sart Dionysos Tiyatro Evinde gençler kitaplar okuyup  müzik çalışmaları yanı sıra drama çalışmaları için kostüm aksesuarlarla Altın Aile adlı doğaçlama çalışması yaptıktan sonra  tahta bacak kullanmayı öğrendiler.

Mgkjsg

Sart Mahallesi’nde SATİTO Oyuncuları 18-23 Mart tarihleri içinde  etkinliklerini keyifle tamamladılar.

Şenlik süresince Salihli'den Şair yazar Sosyal Hizmetler Müdürü Alim Yavuz, Yazarlık Atölyesi, Rasim Aşın Seyyah, Hakikat Meddahları Uğur Ergin, Mustafa Karaaslan, İzzet Uçar ile Nahçıvan'dan gelen  Devlet Tiyatrosu sanatçısı Meddah Samed Canbakşıoğlu Sartlı gençler tiyatro ile buluşturmak üzere 23 Mart 2024 tarihine kadar ücretsiz gösterileri ile katkıda bulundular.

Hlhlhl

“Sart Mahallesi’nde 4-14 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak 9’uncu Salihli Sardes Uluslararası Dionysos Tiyatro Şenliği ve Tiyatro Eğitim Kampının hazırlıklarına başladık” diyen Dionysos Şenlikleri Koordinatörü Rasim Aşın “Tiyatro sanatının doğduğu mekanlarda Dünya Tiyatro sanatçılarını sıfır bütçeli sanatçı dayanışması ile 9.kez buluşturmak  üzere her türlü katkı ve katılım için hazırlıklarını sürdürdüklerini ve Şenliklerimize destek veren ve vermeye devam edecek herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Fmfm

Sart (8)

Sart (9)

Sart (7)

Muhabir: Behzat AKCAN