Salihli’nin Durasıllı, Beylikli ve Yeşilova Mahallelerinde AKJEO isimli şirket tarafından yapılmak istenen 6 adet JES sondaj kuyusuyla ilgili olarak Salihli Çevre Derneği, Manisa Merkez Adliyesi 2. İdare Mahkemesinde mücadeleye devam ediyor.

Salihli’de otomobil ile sepetli motosiklet çarpıştı:1 yaralı Salihli’de otomobil ile sepetli motosiklet çarpıştı:1 yaralı

Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan Salihli Çevre Derneği Avukatı Yıldıray Çıvgın ‘Bizim mücadelemiz burada kalmayacak devam edecektir. Onlar saldırdıkça biz savunmaya devam edeceğiz. Umarız mahkeme de rapora uygun olarak projeyi iptal edecektir’ dedi.

Çıvgın ‘Bugün, Salihli'de Durasıllı, Beylikli ve Yeşilova Mahallelerinde AK JEO isimli şirket tarafından yapılmak istenen 6 adet JES sondaj kuyusuna karşı açtığımız davanın duruşması görüldü. Daha önce de bilirkişi raporu halkın lehine gelmiş ve mahkeme projenin yürütmesini durdurmuştu. Bugün de mahkeme heyetine derdimizi anlattık. Salihli'nin tarım arazilerin dünyanın sayılı tarım alanlarından olduğundan, yeraltı ve yerüstü sularının neredeyse tüm Manisa'yı beslediğinden, bilirkişilerin de bu projenin suları kurutma ve toprağa zarar verme riski olduğunu belirttiğinden bahsettik. Bizim mücadelemiz burada kalmayacak devam edecektir. Onlar saldırdıkça biz savunmaya devam edeceğiz. Umarız mahkeme de rapora uygun olarak projeyi iptal edecektir.” Dedi.

Muhabir: Onay Ozan