Taytan Şehit Özgür Yatakdere Ortaokulu okul müdürü Sedat Günay, Sektör Gazetesi'ne yapmış olduğu ziyarette Eylül ayında yayımlanmış olan “Sen Düşünce Aklıma” 10’uncu şiir kitabını imzalayarak, Sektör Medya Grubu’na takdim etti.

Image00001

1996’da ilk şiir kitabı yayımlanan Günay’ın; Gönül Pınarından Damlalar, Sevda Pınarı, Yüreğimdeki Yangın, Güneşten Yansımalar, Sevdalı Düşler, Öyle Sevdim Ki, Umut Çiçekleri Solmasın, Hayret Bir Şeysin, Sahipsiz Şiirler ve son yayımlanan Sen Düşünce Aklıma şiir kitabıyla birlikte 10 adet şiir kitabı bulunuyor.

Sedat Günay Kimdir?

1960 yılında Manisa’nın Selendi ilçesinde doğan Günay, ilköğretimi Selendi’de, liseyi Salihli Lisesi’nde, yüksekokulu Demirci Eğitim Enstitüsü’nde okudu. Ankara Eğitim Enstitüsü Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden 1979’da mezun olarak; 1979 yılında Erzurum ili, Horasan İlçesi Gerek Köyü’nde öğretmenlik görevine başladı.

Öğretmen olarak Erzurum’un Gerek Köyünde, Hakkâri’nin Çukurca İlçesi Cumhuriyet İlkokulu’nda, Manisa ili Selendi İlçesi Eskin Köyü İlkokulu’nda, Yine Selendi’nin Üçeylül İlkokulu’nda ve Durasıllı İlköğretim Okulu’nda 14 yıl öğretmenlik görevini yaptı.

1997’den 2010 yılına kadar 13 yıl, Salihli Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda müdürlük görevi yaptı. Salihli Fevzi Lütfü Karaosmanoğlu İlkokulu’nda müdürlük görevini sürdürdü. 2014’te öğretmenliğe döndü ve bir yıl Gazi Ortaokulu’nda ve Durasıllı Mimar Sinan İlkokulu’nda görev yaptı.

26 yıllık idarecilik hayatına, 2015 tarihinde yargı kararıyla ikinci kez başladığı; eski görev yeri olan Salihli Fevzi Lütfü Karaosmanoğlu İlkokulu’nda, müdürlük görevini sürdürdü.

2019 tarihinde rotasyon tayini kapsamında Salihli Taytan Şehit Özgür Yatakdere İlköğretim Kurumu Müdürlüğü’ne atandı. Halen bu görevine devam etmektedir.

10 adet yayımlanmış şiir kitabı olan şair / yazar / eğitimci Sedat Günay, 26 yılı idarecilikle ve 14 yılı öğretmenlikle geçen 40 yıllık eğitimcidir.

Kaynak: Ayşenur Yılmaz