Akay, susuzluk nedeniyle mahsullerini kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, Devlet Su İşleri'nin bu konuda harekete geçmesini istedi.

Emekli maaş farkları ne zaman hesaplara yatacak? AK Parti'den son açıklama Emekli maaş farkları ne zaman hesaplara yatacak? AK Parti'den son açıklama

Akay, bir süre önce Devlet Su İşleri (DSİ) yetkililerine durumu bildirmelerine rağmen henüz bir çözüm bulunamadığını ifade ederek “Her yıl çektiğimiz çileyi bu sene de çekiyoruz. Bir süre önce bu kanalların bakımının yapılması için Devlet Su İşleri'ne bilgi verdik. En kısa sürede temizlenip suyun akacağını ve tarlaların sulanabileceğini dile getirdiler, fakat geldiğimiz noktada ne bir gelişme var ne de teknelerin bakımı yapıldı." şeklinde isyan etti.

Çiftçi Akay, mahsullerini kaybetme riskiyle karşı karşıya olduklarını belirterek, yetkililerden acil yardım talep etti. Aksi takdirde, zararlarının daha da artacağını ifade etti.  Devlet Su İşleri yetkilileri ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmazken, bölgedeki diğer çiftçiler de benzer sorunlar yaşadıklarını belirtti. Mahalle sakinleri, yetkililerin en kısa sürede sorunu çözmesini ve çiftçilere destek olmasını bekliyor.

Kaynak: Haber Merkezi