Gelen tepkilerin ardından açıklama yapan Başkan Akın “Yaptığımız paylaşımın yanlış yerlere çekilmesi sonucu kırdığımız, üzdüğümüz tüm hemşehrilerimizden özür dileriz.

Hangi görüşten olursa olsun eğitimin siyasallaşmasının karşısında olmaya devam edeceğiz. Bizleri yakından tanıyan herkesin bildiği gibi Türklük ve Bayrak kırmızı çizgimizdir!” açıklamasında bulundu.

Akın’ın ‘Suç duyurusunda bulunacağız’ paylaşımına bir tepki de Manisa Ülkü Ocakları ve Zafer Partisi’nden geldi.

Manisa Ülkü Ocakları İl Başkanı Avukat Emirhan Sallıtepe “Burası Turgutlu Lisesi, fotoğraf karesindeki kardeşlerim ise Ülkü Ocakları Turgutlu İlçe Başkanlığımızın Yiğit Bozkurt’larıdır. Savcılığa yapacağınız suç duyurusu karşısında kıymetli hocamızın Ülkü Ocakları Manisa İl Başkanlığı olarak başta hukuki olmak üzere her koşulda yanındayız. Ülkü Ocakları ve Ülkücü Türk gençliği olarak Türk ve Türkiye düşmanlarını rahatsız etmeye devam edeceğiz “ dedi.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Dinçer Çolak ise “Manisa Turgutlu'nun CHP'li belediye başkanı Çetin Akın, Göktürk Bayrağı açıp "Bozkurt" işareti yapan öğretmen ve öğrenciler hakkında suç duyurusunda bulanacağını söyledi. Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş diyor ki: "Ancak istila ve işgal altındaki bir millet milliyetçilik yaptığı için suçlanabilir!.."Hayırdır İşgal altında mıyız? Hodri meydan” açıklamasında bulundu.

Muhabir: ONAY OZAN