Hastalar artık uzaktan muayene için Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) randevu alınacak. Bu kapsamda vatandaş günde sadece bir kez uzaktan muayene randevusu alacak ve SGK sadece bu muayene ücretini karşılayacak.

Uzaktan muayeneyi uzman doktorlar gerçekleştirecek. SGK, hastanın aynı hastaneye, bölüm için 10 gün içinde alınan ikinci randevunun bedelini ise karşılamayacak.

‘Hekimlik güvencesi ve güvenli bir sağlıklı gelecek istiyoruz’ ‘Hekimlik güvencesi ve güvenli bir sağlıklı gelecek istiyoruz’

İLAÇLAR NASIL ALINACAK

Doktorlar, muayene sonrasında e-reçete ve rapor yazabilecek. Uzaktan muayenede yazılan ilaçlar SGK ile anlaşmalı eczanelerden alınabilecek.  Uzaktan muayene, Sağlık Bakanlığı'na bağlı ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti kuruluşlarınca verilecek. İkinci basamak hastaneler, eğitim ve araştırma hastanesi olmayan devlet hastaneleri ve dal hastaneleri ile bu hastanelere bağlı semt poliklinikleri (TIP merkezleri), entegre ilçe hastanelerinden oluşuyor. Üçüncü basamak ise eğitim ve araştırma hastanelerinden oluşuyor. Tüm şehir hastaneleri üçüncü basamakta bulunuyor.

Kaynak: İHA